Licitația de la Pasajul Popa Șapcă, contestată de finul social-democratului Titu Bojin

- Advertisement -

Temerea primarului Nicolae Robu, legată de contestarea licitației pentru lărgirea Pasajului Popa Șapcă, s-a adeverit. Licitația a fost blocată după ce o firmă participantă a contestat rezultatul, în ultimul moment.

„Ieri (luni- n.r.) a expirat perioada de zece zile de depunere a contestațiilor la licitația pentru execuția pasajului Popa Șapcă. Fix după rețeta care s-a practicat la Jiul s-a depus contestație. Întâmplător, subcontractor la firma Moni Impex, care a depus contestația, este Technocer. Deci PSD nu are nicio implicare, așa spun unii, că nu au voie să spună altceva. În a zecea zi, în ultimele minute a fost contestată. Păi nu este boicot? Eu aștept să văd că instituțiile specializate ale statului intervin și dau în vileag aceste structuri care au făcut atâta și atâta rău țării”, a declarat primarul marți.

Nicolae Robu susține că a fost sabotat de PSD. Trebuie să menționăm faptul că administrator al firmei Tehnocer este Florin Maran, finul social-democratului Titu Bojin, președinte al Consiliului Județean Timiș. Aceeași situație este reclamată de către primarul Timișoarei și la licitația legată de lărgirea Pasajului Jiul.

„Pro Com a fost firma care a contestat la Jiul, este o firmă din Iași. Evident că putem să facem foarte multe suspiciuni privind relația dintre proiectant și executant, dar nu suntem organe de anchetă și nu avem prerogativele și priceperea. Ne tot confruntăm cu contestații la licitații de când a început să miroase a alegeri. Întâmplător, este implicată în oferta respectivă pentru Pasajul Popa Șapcă și firma Technocer, pesedistă până în măduva oaselor. La fel ca la Jiul, firma contestatoare a cerut descalificarea tuturor firmelor participante și reluarea licitației, după ce s-a parcurs inclusiv etapa de licitație electronică”, a explicat Robu.

În aceste condiții, procedurile de extindere a celor două pasaje vor fi întârziate cu cel puțin trei săptămâni, timp în care se vor soluționa contestațiile depuse. În cazul în care contestațiile vor fi acceptate, licitațiile vor trebui reluate.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare