Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Lucrările din Piața Leonardo da Vinci (zona Michelangelo) se apropie de final. La suprafață! FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
28.4 ° C
29.1 °
27.9 °
45 %
6.2kmh
0 %
vin
31 °
sâm
33 °
Dum
21 °
lun
27 °
mar
28 °

Primarul Nicolae Robu a explicat ieri că momentul la care va fi finalizat șantierul din Piața Leonardo da Vinci a fost ”împărțit” în două. ”Este vorba despre un termen la care firmele care execută lucrarea trebuie să finalizeze operațiunile și altul este termenul de finanțare pe fonduri europene, care expiră în primăvară” a punctat edilul-șef al capitalei Banatului.

Robă dă asigurări însă, că nici nu se pune problema ca varianta finală a complexului rutier să fie finalizat abia în 2015. ”Nu înseamnă că vom inaugura subpasajul în primăvară. Lucrările pot fi finalizate în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie”, susține primarul.

Termenul înaintat inițial, cel de 29 septembrie 2014, a fost prelungit până la o dată pe care Robu refuză să o specifice, ținând seamă de numărul de zile în care muncitorii nu au putut avansa cu lucrările din pricina vremii nefavorabile. ”Lucrările depind foarte mult de condițiile meteo. Estimările mele, pe baza discuțiilor cu constructorii, sunt că, de la finele lunii noiembrie, se va putea folosi la întreaga capacitate intersecția cu tot cu pasajul subteran”, a adăugat edilul.

Chiar dacă nu e gata intersecția, autoritățile se pregătesc să mai deschidă două ”bretele” de circulație în Piață. Este vorba despre legăturile dintre Aleea FC Ripensia și Bd. Corneliu Coposu, dar și cea de pe Coposu, spre Podul Michelangelo, pe care s-a turnat deja betonul, care trebuie acum să stea câteva zile, după care se trece la asfaltare, iar apoi la finisaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare