Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportLugojeanul Vasile Stoica pleacă la Capul Nord. Sportivul va face 11.000 de...

Lugojeanul Vasile Stoica pleacă la Capul Nord. Sportivul va face 11.000 de kilometri în fotoliu rulant

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lugojeanul de Cartea Recordurilor pleacă duminică în al doilea turneu ca lungime din viaţa sa, după cei 36.000 de km parcurşi în turul lumii pe care i-a parcurs în anii 98-99.

Sportivul lugojean Vasile Stoica va pleca duminică, 28 iulie, la ora 10, în turneul de 11 mii de km în fotoliul rulant până în Capul Nord, cel mai nordic punct al Europei. El a primit de la Consiliul Judeţean suma de 3.000 de euro de care mai avea nevoie pentru călătorie.

Bicicliştii şi mototcicliştii, alături de el

Voluntarii campaniei Lugojul Pedalează nu au stat prea mult pe gânduri şi au hotărât să-l conducă până la ieşirea din Lugoj spre Timişoara. „Noi vom fi cu siguranţă alături de Vasile şi îi invităm pe toţi cei care se mândresc cu acest lugojean şi cu acţiunile sale să ni se alăture într-o pedalare unică în istoria campaniei noastre. Cred că dacă ne strângem 200-300 de biciclişti lumea întreagă va putea să admire legăturile strânse care se leagă în mica noastră comunitate lugojeană”, a declarat Alin Roşu, organizator al campaniei cicliste. De asemenea, motocicliştii din Lugoj au anunţat că şi ei se vor alătura coloanei de însoţire a sportivului.

Adunarea se va face duminică la ora 9:30 pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, iar plecarea va fi la ora 10. Traseul este Casa de Cultură – Brediceanu – Pod de beton – Universitate – Timişoarei – până la sensul giratoriu al centurii, de la Coştei.

Expediţia lui Vasile Stoica va dura între 2 și 3 luni, în funcţie de condiţiile meteo şi va însuma 11.000 de km. Lugojeanul va pleca din Lugoj spre Timişoara, apoi pe ruta Ungaria-Slovacia-Polonia-Lituania-Letonia-Estonia-Finlanda-Norvegia-Suedia-Anglia-Belgia-Olanda-Germania-Cehia-Austria-Ungaria-România.

În cadrul călătoriei va cheltui aproximativ 11.000 de euro (aprox. 1 euro/km).
Acesta ar fi al doilea turneu ca lungime din viaţa sa, după cei 36.000 de km parcurşi în turul lumii pe care Stoica i-a străbătut în anii ’98-’99.

Vasile Stoica este Cetăţean de onoare al Lugojului şi are un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un fotoliu rulant în 24 de ore. Mai exact, în 2001, Stoica a parcurs în fix o zi 132 de km, în California, la College of the Canyons. El are şase turnee mari în care a parcurs nu mai puţin de 70.000 de kilometri în scaunul cu rotile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Restricţii de circulaţie între Dumbrăviţa şi Giarmata! Şoferii, sfătuiţi să folosească rute ocolitoare

Se circulă restricţionat, începând de astăzi şi până pe 14 august, pe drumul dintre...

CJ Timis construieste un internat scolar pentru copiii cu dizabilitati, la Lugoj

Consiliul Județean (CJ) Timiș a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului. Instituția...

Competitie la CJ Timis: spitalele din judet pot accesa fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale

Spitalele din județul Timiș pot concura pentru fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Județean Timiș...