Lugojenii sărbătoresc duminică un an de pedalare. Toamna se numără bicicliştii

- Advertisement -

La prima plimbare, în 4 noiembrie a anului trecut, s-au strâns 400 de oameni. La tura din 2 decembrie s-a pedalat „româneşte”, iar în ianuarie s-a patinat din cauza zăpezii, dar nu s-a renunţat la mişcare.

Au urmat apoi cele mai frumoase plimbări alături de spital, voleibaliste, de Paşti, de Ziua Copilului, prin cartiere, alături de motociclişti sau de Vasile Stoica, la plecarea acestuia în expediţia la Capul Nord. Rând pe rând, mii de oameni au participat la acţiune, până în prezent montându-se pe biciclete 1.300 de numere de înmatriculare.
Au mai fost acţiuni ocazionate de evenimente ecologice, Ziua Pământului, Ziua Fără Maşini, dar şi Ziua Îndrăgostiţilor sau Ziua Femeii. Am implicat comunitatea de la grădinţe până la centrul de bătrâni.

Tot în cadrul campaniei s-a licitat numărul 1.000 care a scos din buzunarul unor oameni de bine suma de 6.000 de lei care s-a folosit pentru a dota cu aparatură secţia de Terapie Intensivă a spitalului lugojean.

Concert folk, 100 de rucsaci şi marele premiu – o bicicletă

Duminică, 3 noiembrie 2013, la ceas aniversar, organizatorii aşteaptă cât mai mulţi biciclişti din Lugoj, dar şi din Timişoara, Reşiţa şi Deva. Evenimentele vor începe la ora 15 fix pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Prima parte va aduce pe scenă trupa folk Corina Ignea & Band. Programul va mai include două secţiuni de tombolă care se va baza pe numerele de la bicicletă. Se vor oferi produse pentru bicicletă, 100 de rucsaci, iar marele premiu al tombolei va fi o bicicletă mountain bike.

Plimbarea începe la ora 16:00 prin cartierele oraşului, începând cu zonele de blocuri din Ţesători, Stadion şi continuând cu Ştrandul şi toate Microraioanele, în total 8 km.

Vasile Stoica, proiecţia turneului de 8.300 km

Tura ciclistă se va încheia pe platoul Universităţii Europene Drăgan unde frâiele vor fi predate unui om care a făcut cinste judeţului Timiş şi Lugojului în Europa în acest an. Vasile Stoica, atletul paraplegic care a străbătut în două luni de zile 8.300 de km în scaun cu rotile, a fost invitat de organizatori să îşi povestească aventurile într-unul din amfiteatrele Universităţii Drăgan, de la ora 17:00.

Va fi o proiecţie a turneului său recent încheiat, însă accentul va fi pus pe interacţiunea cu cei din sală. În Germania a adunat 100 de studenţi la o astfel de manifestare. Sperăm ca acasă la el să aibă parte de o sală plină.

Campania „Lugojul Pedalează” este organizată sub tutela Clubului de Turism Concordia cu sprijinul Redeşteptarea şi Junior Chamber Lugoj. Ea militează pentru un climat şi o infrastructură propice pentru urbea cunoscută ca oraş al biciccletelor.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec...

Ajungem MARI Timis caută voluntari pentru copiii din Lugoj. Dai o mana de ajutor?

Programul educațional ”Ajungem MARI” Timiș caută cel puțin 30...

Din aceeași categorie

Categorii Populare