Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Luni, o nouă şedinţă de depreciere pentru leu

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
nori împrăștiați
5.1 ° C
6.2 °
3.9 °
81 %
3.6kmh
40 %
mar
6 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
15 °
sâm
16 °

Cursul euro a urcat de la 4,3958 la 4,3971 lei, tranzacţiile realizându-se într-un culoar foarte îngust, cuprins între 4,3950 şi 4,40 lei. La ora 14:00, cotaţiile din piaţă erau de 4,3940 – 4,3970 lei.

În perioada următoare, evoluţia leului va fi influenţată, în special, de factori externi, precum deciziile de politică monetară ale BCE, datele economice din zona euro dar şi de scandalul politic din Polonia, care ar putea conduce la alegeri parlamentare anticipate.

Cazul în care a fost implicat fratele preşedintelului Băsescu, a fost privit de către piaţă ca un caz tipic dâmboviţean, pentru o perioadă preelectorală foarte fierbinte. Monedele din regiune se depreciau, la rândul lor, comparativ cu euro. Cea poloneză se tranzacţiona la 4,15 – 4,17 zloţi iar cea maghiară la 305,1 – 305,8 forinţi.

Perechea euro/dolar s-a menţinut în apropierea pragului de 1,36 dolari, ea fluctuând între 1,3574 şi 1,3612 dolari, în scădere uşoară faţă de marţi. Evoluţia monedei unice a fost influenţată de publicarea indicelui activităţii industriale private din zona euro, care a scăzut pentru a doua lună consecutiv.

În aceste condiţii declaraţiile preşedintelui BCE, Mario Draghi, referitoare la menţinerea dobânzilor din euro-zonă la cote scăzute, aproape de 0%, „o perioadă prelungită”, nu trebuie să mire. Acesta a afirmat, de asemenea, programul de „relaxare cantitativă poate include nu doar obligaţiuni guvernamentale, ci şi datorii ale companiilor. Vom discuta asta când va veni momentul”, semn că evoluţiile din zona euro nu sunt de foarte bun augur.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe septembrie la 1,3581 – 1,36 iar pe decembrie la 1,3581 dolari, în timp ce uncia de aur cu scadenţa joi cobora la 1.313 – 1.317 dolari.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare