AcasăStiriSocialMaestrul Aurelian Manciu şi orchestra Filarmonicii "Banatul" au susţinut un concert cadou...

Maestrul Aurelian Manciu şi orchestra Filarmonicii „Banatul” au susţinut un concert cadou pentru deţinuţii Penitenciarului Timişoara FOTO

Deţinuţii Penitenciarului Timişoara au avut parte, sâmbătă seara, de un cadou special. Drept răsplată pentru munca depusă la renovarea Grădinii de Vară „Capitol”, orchestra Filarmonicii „Banatul” sub bagheta dirijorului Aurelian Manciu, a realizat un spectacol de zile mari. Concertul susţinut în penitenciarul de pe Popa Şapcă a făcut parte dintr-o serie de patru spectacole susţinute cu ocazia Zilei Europei. Programul de melodii a fost prezentat pe celebre coloane sonore de film, precum „Vrăjitorul din Oz”, „Războiul Stelelor”, „Piraţii din Caraibe” şi multe altele. „Am cântat peste tot: pe Bega, în pădure, pe şantier, în faţa Mănăstirii, pe aeroport, pe Dunăre. Am făcut-o de dragul acestor oameni, care au muncit foarte serios”, a afirmat Ioan Gârboni, director al Filarmonicii Banatul.

La eveniment au putut lua parte şi invitaţi ai persoanelor private de libertate, astfel, în curtea penitenciarului s-au strâns zeci de oameni. Modelul concertului, inspirat din muzica unor pelicule consacrate, a întâlnit succes, organizatorii hotărând să-l reia şi în alte situaţii. În această seară, Grădina de Vară „Capitol” îşi redeschide porţile şi invită timişorenii la vals.

 

foto: Constantin Duma

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente