„Femeia cu barbă” a câştigat Eurovision 2014. România a terminat concursul pe locul 12

- Advertisement -

Eurovision Song Contest 2014 a avut loc sâmbătă seara la Copenhaga, în Danemarca. Competiţia muzicală a fost adjudecată de Austria, prin Conchita Wurst, cu piesa „Rise like a Phoenix”, care a totalizat 290 de puncte. „Această seară le-o dedic tuturor celor care cred într-un viitor cu pace şi libertate. Suntem uniţi şi suntem de neoprit”, a declarat Conchita după aflarea rezultatului voturilor europenilor.

Poziţia secundă în clasamentul melodiilor a fost ocupat de Olanda, cu 238 de puncte, în timp ce locul trei a fost obţinut de piesa cântată de reprezentanta Suediei, cu 218 puncte.

Din păcate, România s-a clasat doar pe poziţia a 12-a, mai ales datorită punctelor obţinute în cea de-a doua jumătate a concursului. Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), au concurat cu piesa „Miracle”. Melodia interpretată excelent de cei doi artişti a obţinut 72 de puncte, cele mai multe fiind acordate de Republica Moldova – 12, dar şi de Spania, Austria, Israel şi Malta – câte 8.

„Vă mulţumim tuturor pentru susţinere. Ne-am dorit să vă facem mândri şi sperăm că am reuşit. Credeţi în continuare în miracole şi se vor împlini”, este mesajul publicat de Paula Seling şi Ovi pe pagina de Facebook.

Punctele din România au plecat astfel: Suedia – 12 puncte, Ungaria – 10, Austria – 8 puncte.

[responsive_youtube

foto:eurovision.tv

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Paula Seling colinda in Ajunul Craciunului la Timisoara

Paula Seling vă aduce la Timișoara concertul ”Colindăm, Colindăm”,...

Timisoara va gazdui Semifinala Eurovision in 2018. Cati bani se dau de la bugetul local

Timișoara va găzdui Semifinala Eurovision din 2018. Aleșii locali...

Din aceeași categorie

Categorii Populare