Urale şi aplauze pentru Băsescu, dezordine verbală în discursul lui Marian Preda şi aceleaşi discursuri politice şablon

- Advertisement -

Președintele României, Traian Băsescu, a fost prezent astăzi la Timișoara, unde a participat la o dezbatere organizată de Fundația Mișcarea Populară. Şeful statului a fost întâmpinat cu urale şi aplauze, mai ceva ca prestaţia femeii cu barbă de la Eurovision.

Discursul preşedintelui Fundaţiei Mişcarea Populară s-a bucurat de multă vraişte. Tentativa de folosire a limbajului de lemn, tonul crescendo amestecate cu câteva bâlbe şi o greşeală gramaticală, ici-colo, au conturat decorul politic perfect. Vizibil crispat, Marian Preda s-a chinuit şi cu retorica şi cu cititul, iar verbul “să înlocuie” e defapt, “să înlocuiască”, dar nu e problemă, se mai întâmplă, vorba lu Vanghelie “Cine nu are loc de mine… nu mă interesează… să se înghesuieşte!”.

 

“Bă-ses-cu ! Bă-ses-cu ! “

După ce s-a bucurat de faima pe care o are în rândul bănăţenilor, Traian Băsescu şi-a mărturisit sentimentele faţă de Vestul ţării şi, mai mult, la un păhărel de vorbă cu Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare, a decis că aceasta va fi locaţia-cheie unde îşi va încheia mandatul. Asta ca să formeze o simetrie perfectă, acolo fiind locul unde a anunțat în 2009 că va candida a doua oară pentru funcția de șef al statului. In discursul său a vorbit, mai apoi, despre ineficienţa statului şi dorinţa de reformare a acestuia, precum şi de depolitizarea instituţiilor. O aspiraţie mare, zic eu şi oare cum întârziată. Însă, cum niciodata nu e prea târziu, putem pune şi asta în cutia speranţei. „Noi încă suntem la stadiul la care privim statul ca pe o maşinărie care ne este potrivnică. Nu din cauza noastră, ci a statutului însuşi, iar cel ma bun motiv să nu îl recunoaştem ca prieten este că are năravul să facă ce vrea, fără să ne întrebe. Este ineficient, privind la lucrurile cu care cetăţeanul se întâlneşte în fiecare zi, este ineficient pentru că nu acceptă să fie gestionat de oameni competenţi”, a mai menţionat Preşedintele. Foarte încăpăţânat şi neascultător acest stat, oare şeful său n-ar putea face nimic în acest caz ?

“De prea multe ori, în posturile de conducere, se așează oameni politici. Nu-i rău până la urma pentru asta fac politică, dar statul român a coborât prea jos limita până la care prioritate au politicienii și nu specialiștii.”, a fost observația lui Traian Băsescu. Una cu care, noi, suntem familiari deja, dumnealui abia acum a descoperit, oare, că politizarea instituțiilor nu este o idee bună ? Iar, afirmația conform căreia această greşeală de fond trebuie reparată în perioada imediat următoare este ca un „bluff” nereuşit într-un joc de poker.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=rAnKyJmJp8k&feature=youtu.be]

 

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Marian Vasile: “E clar că el face jocurile și se pregătește de mult timp”

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Alin Popoviciu visează să preia conducerea PNL Timiş

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Traian Băsescu, în vizită la Timișoara

Timișorenii care au circulat miercuri în oraș au avut...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img