Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Marţea anti-Ghica la Timişoara: a 13-a Curte de Apel care o revocă din CSM

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Azi numarul curtilor de apel care au decis revocarea Alinei Ghica din CSM a ajuns la 13.  Adunarea generala a judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara, a carei presedinta este judecatoarea Lidia Barac, a votat marti, 22 ianuarie 2013, revocarea Alinei Ghica din CSM. Dintre cei 46 de judecatori de la instanta, la Adunarea Generala 37 au votat in favoarea revocarii Alinei Ghica din CSM.

Ordinea de zi a Adunării Generale a Judecătorilor convocate pentru aceasta data la Curtea de Apel Timisoara a continut ca puncte discutarea şi adoptarea unei hotărâri privind pe domnii judecători Alina Nicoleta Ghica, Horatius Dumbravă şi Alexandru Şerban, pentru exercitarea necorespunzătoare a atribuţiunilor încredinţate, în calitatea acestora  de reprezentanţi ai curţilor de apel în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

In comunicatul primit de la biroul de presa al instantei primit dupa incheierea lucrariilor intalnirii se precizeaza:

În urma exprimării votului secret din data de 22.01.2013, Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Timişoara  a hotărât următoarele:

 I. Cu 37 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă şi 3 voturi nule, revocarea din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, reprezentant al curţilor de apel.

II. Cu 20 de voturi pentru, 23 voturi împotrivă şi 3 voturi nule, respinge propunerea privind revocarea din calitatea de membru ales al Consiliului Superior  al Magistraturii a domnului judecător Horaţius  Nicolae Dumbravă, reprezentant al curţilor de apel

III. Cu 18 de voturi pentru, 25 voturi împotrivă şi 3 voturi nule, respinge propunerea privind revocarea din calitatea de membru ales al Consiliului Superior  al Magistraturii a domnului judecător Alexandru Şerban.

Hotărârea Adunării generale a fost transmisă spre  cunoştinţă Curţii de Apel Cluj şi respectiv Curtea de Apel Piteşti, în calitate de iniţiatori al procedurii de revocare din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a domnilor judecător Horaţius Nicolae Dumbravă, Alina Nicoleta Ghica şi Alexandru Şerban, aleşi din partea curţilor de apel.

Pana in prezent, din cele 16 de curti de apel din tara, au votat deja 13. Ultima din Bucuresti urmeaza sa voteze maine. La doua curti unde nu s-a votat deloc, pentru ca asa s-a dorit din ratiuni care tin de conducere: Curtea de Apel Bacau si Curtea de Apel Suceava, unde nu s-au organizat adunari generale.

Dupa votul de miercuri de la Curtea de Apel Bucuresti, care va incheia lista, urmeaza ca onor Curtea de Apel Cluj, care a declansat procedura revocarii sa centralizeze rezultatele finale si sa sesizeze CSM sa ia act de revocarea Alinei Ghica prin vointa majoritatii curtilor si judecatorilor din tara. Practic, Alina Ghica poate spune deja „pa” Consiliului, intrucat Plenul CSM e obligat sa ia act de revocare in termen de 15 zile de la sesizarea Curtii de Apel Cluj privind rezultatul final al votului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare