Aşa cum era de aşteptat, odată cu revenirea primarului Timişoarei, din vizita sa din Extremul Orient, au reînceput dezbaterile pe tema deschiderii circulaţiei de suprafaţă prin Piaţa Leonardo da Vinci şi peste Podul Michelangelo obiective finalizate în mare măsură.

Muncitorii au instalat deja balustradele de protecţie pentru pietoni, pe o parte a Podului Michelangelo, au terminat de instalat obiectele de iluminat public, semafoarele, au turnat deja, în întregime stratul de asfalt de uzură, peste care au efectuat deja şi marcajele rutiere. Totul este funcţional, cu atât mai mult cu cât s-a montat deja şi gazonul pe insulele şi pe sensul giratoriu din intersecţie, doar că a mai rămas puţin de lucru, la trotuare, care, sâmbătă după-masă, nu erau încă realizate în întregime, fiind necesară pavarea a câtorva metri pe diferite părţi ale intersecţiei reconfigurate, dar şi montarea, pe partea cu Parcul Copiilor, a balustradei de protecţie de pe pod.

S-au realizat deja până şi legăturile între benzile de circulaţie vechi, nerefăcute deocamdată, cu strada Cluj, Aleea FC Ripensia şi Bulevardul Michelangelo, traficul rutier putând fi deschis deja de ieri, însă municipalitatea, pentru a fi precaută faţă de pietoni, a preferat să nu deschidă intersecţia doar pentru şoferii timişoreni, preferând să amâne până marţi, când, susţin muncitorii, totul va fi gata şi va avea loc „marea deschidere” a traficului.

 

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

1 COMENTARIU

Comments are closed.