O parte din mașinile care circulă prin județul Timiș, nu îndeplinesc condiţiile tehnice. Ce au descoperit inspectorii RAR

Date:

În perioada 22–28 decembrie 2014, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş, împreună cu inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Activităţile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale la regimul circulaţiei. În cadrul acţiunilor, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

Au fost verificate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, poliţiştii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

În cadrul activităţilor, au fost verificate 155 de autovehicule, dintre care 29 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 123 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 3 autovehicule, folosite în regim de taxi. În urma controalelor, au fost constatate 2 infracţiuni şi aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. A fost retras și un certificat de înmatriculare.

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei verificării periodice a stării tehnice a autovehiculelor, în special asupra bunei funcţionări a mecanismului de frânare, a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, pentru o deplină siguranţă în timpul călătoriilor pe drumurile publice.

 

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare