EXTASY-

Vineri, 22 mai 2015, procurorii DIICOT București au luat măsura preventivă a reținerii față de inculpații S.C.R. și G.A.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc și S.M.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, deținere de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc.

O zi mai devreme, inculpații S.C.R. și G.A.M. au fost surprinși în flagrant în timp ce introduceau pe teritoriul României, prin vama Cernad, 2.481 pastile de ecstasy, în valoare de 25.000 euro și cantitatea de 320 grame cocaina, în valoare de 13.000 euro, toate aduse din Olanda. De asemenea, în sarcina inculpatului S.C.R. s-a reținut că în perioada martie-mai 2015, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a introdus pe teritoriul României, tot din Olanda, și ulterior a comercializat droguri, pe raza municipiului București.

În sarcina inculpatului S.M.F s-a reținut că în perioada ianuarie-mai 2015 a comercializat droguri de risc, respectiv cannabis, contra sumei de 40 lei/gram. Mai mult decât atât, în urma percheziției domiciliare efectuate la domiciliul inculpatului au fost găsite și ridicate 400 grame de cannabis, 2 cântare electronice, 2 comprimate XTC și un gram de amfetamină.

Ieri, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioada de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată de procurorii DIICOT împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here