Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Mircea Geoană: ”Eu sunt alternativa la Ponta”. Când apare ”noul PSD”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Un nou PSD este unicul răspuns pe care noi, cei de stânga, putem să-l dăm azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, să nu devină o formă irelevantă în politică”, a declarat, ieri, Mircea Geoană, la Realitatea Tv, politicianul fiind de părere că în acest moment nu există o altă variantă, decât formarea unui ”nou PSD”. ”Fie noul PSD se construieşte printr-o refondare din temelii a actualului partid, fie, dacă oamenii sunt atât de miopi şi de sinucigaşi creăm ceva nou, un nou PSD”, a mai spus Geoană.

Fostul președinte PSD a mai spus că, în oricare din variante, el reprezintă alternativa la actualul preşedinte al partidului, Victor Ponta. ”În oricare dintre cele două formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta”, a susţinut Geoană.

”În maximum două săptămâni vom lansa un grup de iniţiativă pentru crearea acestui nou PSD, cu principii fondatoare extrem de clare, chemând alături de noi colegii din partid”, a dezvăluit Geoană, care susține că ”noul PSD” poate fi partenerul natural al noului PNL într-un proiect de ţară pentru următorii ani, fapt care ar putea face ca noul PSD să rămână la guvernare. ”Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, să meargă în opoziţie. Şi dacă este nefrecventabil şi merge în opoziţie, va sta zece ani în opoziţie. Acest lucru poate fi modificat dacă avem curajul să facem acest nou PSD, să începem o regulă a jocului şi să propunem noului preşedinte, care sunt convins că e deschis, o discuţie de o mare majoritate de tip german, o coaliţie de tip german. Ambiţia noastră e un mare pact naţional între noul PSD şi noul PNL. E singura şansă ca PSD să rămână la guvernare în următorii ani”, a conchis Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

PSD, împotriva inițiativei conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere la locul de muncă

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de...

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...