Mircea Geoană: ”Eu sunt alternativa la Ponta”. Când apare ”noul PSD”

- Advertisement -

”Un nou PSD este unicul răspuns pe care noi, cei de stânga, putem să-l dăm azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, să nu devină o formă irelevantă în politică”, a declarat, ieri, Mircea Geoană, la Realitatea Tv, politicianul fiind de părere că în acest moment nu există o altă variantă, decât formarea unui ”nou PSD”. ”Fie noul PSD se construieşte printr-o refondare din temelii a actualului partid, fie, dacă oamenii sunt atât de miopi şi de sinucigaşi creăm ceva nou, un nou PSD”, a mai spus Geoană.

Fostul președinte PSD a mai spus că, în oricare din variante, el reprezintă alternativa la actualul preşedinte al partidului, Victor Ponta. ”În oricare dintre cele două formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta”, a susţinut Geoană.

”În maximum două săptămâni vom lansa un grup de iniţiativă pentru crearea acestui nou PSD, cu principii fondatoare extrem de clare, chemând alături de noi colegii din partid”, a dezvăluit Geoană, care susține că ”noul PSD” poate fi partenerul natural al noului PNL într-un proiect de ţară pentru următorii ani, fapt care ar putea face ca noul PSD să rămână la guvernare. ”Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, să meargă în opoziţie. Şi dacă este nefrecventabil şi merge în opoziţie, va sta zece ani în opoziţie. Acest lucru poate fi modificat dacă avem curajul să facem acest nou PSD, să începem o regulă a jocului şi să propunem noului preşedinte, care sunt convins că e deschis, o discuţie de o mare majoritate de tip german, o coaliţie de tip german. Ambiţia noastră e un mare pact naţional între noul PSD şi noul PNL. E singura şansă ca PSD să rămână la guvernare în următorii ani”, a conchis Geoană.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare