Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

MIZERIA ”uitată” de RETIM în piața volantă, în creștere de la o săptămână la alta! FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Acum circa un an de zile, administrația locală avea să inagureze în vecinătatea stadionului ”Dan Păltinișanu” și a Casei Tineretului din Timișoara prima piață volantă a capitalei Banatului – una în care se vând, sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple, fructe, legume și alte produse ”crescute” pe lângă casa omului.

Acest om, mai mult sau mai puțin civilizat, are obligația (cel puțin morală) de a-și strânge gunoiul de sub tejghea, însă cum moralitatea unora dintre români lasă (mult) de dorit, igienizarea locației intră în atribuțiile companiei RETIM. ”Salubrizarea zonei este asigurată de compania RETIM, la comanda celor de la SC Piețe SA”, ne explică Ștefan Sandu, consilierul local care, alături de o altă aleasă din CLT, Adelina Târziu, au venit cu ideea, excelentă de altfel, de a deschide această piață.

”Cât timp nu există o poziționare fixă, să știm cine unde a stat, nu are cum să funcționeze obligația de a-și face curat fiecare sub amplasamentul ocupat”, ne-a mai spus consilierul local, care recunoaște că la începuturile acestui proiect, comecianții au fost mult mai grijulii, aceștia fiind de asemenea și mult mai puțini.

Așa cum se vede din imaginile de mai jos, nici RETIM-u’ și nici ”țăranii” care vând în piața volantă nu s-au obosit să curețe locația, asfaltul parcării în care este deschisă piața în fiecare miercuri și sâmbătă fiind plin de ”resturi” de fructe și legume, hârtii, lădițe și multe altele. Ba chiar și coșurile de gunoi din parcul de lângă parcare arată la fel, iar asta dovedește că, cel puțin, unii dintre comercianți se ostenesc să arunce gunoiul într-un loc ”amenajat”. Putoarea emanată de toate aceste ”amănunte”, dar și de toaletele ecologice (și ele neigienizate) aflate la marginea parcării, fac oamenii să nu se mai apropie de parcul de lângă stadion, cu atât mai mult cu cât duhoarea atrage și insectele, care, pentru al doilea an consecutiv au devenit o problemă reală pentru timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare