MIZERIA ”uitată” de RETIM în piața volantă, în creștere de la o săptămână la alta! FOTO

- Advertisement -

Acum circa un an de zile, administrația locală avea să inagureze în vecinătatea stadionului ”Dan Păltinișanu” și a Casei Tineretului din Timișoara prima piață volantă a capitalei Banatului – una în care se vând, sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple, fructe, legume și alte produse ”crescute” pe lângă casa omului.

Acest om, mai mult sau mai puțin civilizat, are obligația (cel puțin morală) de a-și strânge gunoiul de sub tejghea, însă cum moralitatea unora dintre români lasă (mult) de dorit, igienizarea locației intră în atribuțiile companiei RETIM. ”Salubrizarea zonei este asigurată de compania RETIM, la comanda celor de la SC Piețe SA”, ne explică Ștefan Sandu, consilierul local care, alături de o altă aleasă din CLT, Adelina Târziu, au venit cu ideea, excelentă de altfel, de a deschide această piață.

”Cât timp nu există o poziționare fixă, să știm cine unde a stat, nu are cum să funcționeze obligația de a-și face curat fiecare sub amplasamentul ocupat”, ne-a mai spus consilierul local, care recunoaște că la începuturile acestui proiect, comecianții au fost mult mai grijulii, aceștia fiind de asemenea și mult mai puțini.

Așa cum se vede din imaginile de mai jos, nici RETIM-u’ și nici ”țăranii” care vând în piața volantă nu s-au obosit să curețe locația, asfaltul parcării în care este deschisă piața în fiecare miercuri și sâmbătă fiind plin de ”resturi” de fructe și legume, hârtii, lădițe și multe altele. Ba chiar și coșurile de gunoi din parcul de lângă parcare arată la fel, iar asta dovedește că, cel puțin, unii dintre comercianți se ostenesc să arunce gunoiul într-un loc ”amenajat”. Putoarea emanată de toate aceste ”amănunte”, dar și de toaletele ecologice (și ele neigienizate) aflate la marginea parcării, fac oamenii să nu se mai apropie de parcul de lângă stadion, cu atât mai mult cu cât duhoarea atrage și insectele, care, pentru al doilea an consecutiv au devenit o problemă reală pentru timișoreni.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Angajați de la Salubritate, înjurați ca la ușa cortului de către locatarul unui bloc!

In plină pandemie cu coronavirus, oamenii au devenit mai...

VIDEO Cu gluga pe cap, a aruncat o roaba de gunoi la coltul strazii, la Timisoara

Un timișorean a fost sancționat de polițiștii locali...

Brazii NU se mai ridica de RETIM, la Timisoara! Se predau la centrele de colectare

Compania care se ocupă de colectarea deșurilor de la...

Si-a aruncat salteaua la drumul mare. A primit amenda maxima de la Politia Locala

Un bărbat a fost sancționat de polițiștii locali după...

Nesimtitii nu renunta sa arunce gunoaie pe strada, prin cartierele Timisoarei

Au fost aplicate noi sancțiuni drastice de polițiștii locali,...

Mormane de gunoi, aruncat de comercianti pe domeniul public, la Timisoara

Dezastru lăsat în urmă de vânzătorii ambulanți și firmele...

Din aceeași categorie

Categorii Populare