AcasăStiriNational si InternationalMODIFICĂRI importante în CODUL RUTIER, începând de azi

MODIFICĂRI importante în CODUL RUTIER, începând de azi

Bicicliştii pot circula pe banda întâi, cât mai aproape de bordură, acolo unde nu există piste speciale amenajate pentru ei, iar motocicliştii nu mai au voie să transporte pasageri băuţi, conform noilor modificări aduse Codului Rutier, care intră în vigoare joi, 8 august 2013. În plus, bicicliştii trebuie să aibă un act de identitate asupra lor şi să coboare de pe bicicletă când traversează pe la trecerile pentru pietoni.

Acolo unde nu există piste special amenajate pentru biciclişti, aceştia pot circula pe banda întâi, cât mai aproape de bordură, astfel încât să nu încurce circulaţia. Tot potrivit noilor prevederi introduse de azi în Codul Rutier, atât bicicliştii, cât şi mopediştii au obligaţia să circule pe un singur rând, unul în spatele celuilalt.

În plus, un biciclist care circulă pe trotuar, pe pista special amenjată, este obligat să coboare de pe vehicul atunci când traversează pe la trecerile pentru pietoni.

În ce priveşte modificările aduse examenului pentru permisul auto, proba teoretică este valabilă un an de la promovare, fără a fi nevoie să fie susţinută din nou în acest interval.

În acelaşi timp, cei care posedă permise auto din categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă şi tractoare.

 

 

 

 

 

Sursa:rtv.net

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente