Morga-Spitalul-Clinic-Judetean-Timisoara8

Morga Spitalului Județean din Timișoara a fost renovată, după 40 de ani de la înființare. Acum este un spațiu modern, dotat cu aparatură nouă.

Investiția a cuprins renovarea spațiului care adăpostește morga Spitalului Județean din Timișoara și dotarea cu aparatură modernă. Fondurile provin de la Consiliul Județean Timiș și de la Ministerul Sănătății.

„Totul a fost luat de la zero și făcut așa cum vedem noi astăzi. Finanțarea a fost suportată de către Consiliul Județean Timiș, pe ceea ce înseamnă reparații, modernizări, schimbări și s-a ridicat la suma de 250.000 de lei, iar Ministerul Sănătății a alocat o sumă de 115.000 de lei pentru aparatura care se utilizează în compartimentul de prosectură: mesele de disecție, elevatoare, cântare și așa mai departe”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Morga a fost dotată cu trei frigidere noi, numărul total al acestora ajungând la 10, dar și cu un sistem de ventilație.

În legătură cu ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar din România şi legat de atâtea acuze care au fost aduse, noi venim cu un exemolu. Aşa arată, aşa ar trebui să fie o unitate de prosectură în anul 2016 într-o clinică universitară şi într-o ţară a Uniunii Europene.

Lucrările au durat aproximativ opt luni.