Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Muzeul Satului Bănăţean se bucură de un nou pavilion expoziţional

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Construcţia are o suprafaţă de 2.682 de metri pătraţi, trei spaţii expoziţionale, birouri, laboratoare şi un depozit pentru peşte 13.000 de obiecte. Aerul rustic presărat de folclor este dat de multitudinea elementelor prezente, de la articole de îmbrăcăminte specific româneşti, fluiere şi până la ulcioare de lut şi icoane.

La inaugarea evenimentului au participat reşedinţele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, împreună cu managerul muzeului, Claudiu Ilaş, precum şi membri ai consiliului judeţean. În ceea ce priveşte Muzeul Satului Bănăţean, acesta este considerat unul dintre punctele forte culturale ale oraşului de pe Bega.

„Muzeul Satului Bănăţean este foarte important pentru Timişoara culturală şi cu siguranţă vom acorda în continuare atenţie proiectelor de viitor. Sperăm ca în curând să putem realiza şi acel circuit cultural, cu Muzeul Banatului, Muzeul de Artă şi, bineînţeles, Muzeul Satului, dar şi cu alte instituţii de cultură.” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

sursă foto:adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare