Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

NASA şi Boeing contruiesc urmaşul lui Concorde. Avionul supersonic care aduce America la doar patru ore de Europa

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

Agenţia Spaţială Nord-Americană (NASA), alături de unul dintre cei mai mari constructori de aeronave din lume – Boeing, colaborează pentru a construi urmaşul supersonicului Concorde, singurul avion cu reacţie destinat pasagerilor, construit în istoria aeronauticii mondiale. În caz de „reuşită”, Europa va fi la numai 4 ore de America.

Cu toate că arată precum un accesoriu din recuzita unui film SF, modelul, construit de către cei de la Boeing deja la scară, este considerat a fi viitorul supersonic de pasageri, urmaş al celebrului şi consacratului Concorde.

Cercetatorii de la NASA au introdus iniţial macheta în tunelul aerodinamic pentru a încerca efectele aerodinamice asupra structurii viitorului avion, după care, împreună cu inginerii de la Boeing au început să dezvolte o metodă prin care să fie redus boom-ul sonic produs de aeronava în timpul zborului, scrie pilotmagazin.ro.

însă de aici şi până la a zbura în regim supersonic cu pasagerii… e cale lungă. Oare se va concretiza proiectul NASA + Boeing? Voi ce credeţi?

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare