NASA şi Boeing contruiesc urmşul lui ConcordeAgenţia Spaţială Nord-Americană (NASA), alături de unul dintre cei mai mari constructori de aeronave din lume – Boeing, colaborează pentru a construi urmaşul supersonicului Concorde, singurul avion cu reacţie destinat pasagerilor, construit în istoria aeronauticii mondiale. În caz de „reuşită”, Europa va fi la numai 4 ore de America.

Cu toate că arată precum un accesoriu din recuzita unui film SF, modelul, construit de către cei de la Boeing deja la scară, este considerat a fi viitorul supersonic de pasageri, urmaş al celebrului şi consacratului Concorde.

Cercetatorii de la NASA au introdus iniţial macheta în tunelul aerodinamic pentru a încerca efectele aerodinamice asupra structurii viitorului avion, după care, împreună cu inginerii de la Boeing au început să dezvolte o metodă prin care să fie redus boom-ul sonic produs de aeronava în timpul zborului, scrie pilotmagazin.ro.

însă de aici şi până la a zbura în regim supersonic cu pasagerii… e cale lungă. Oare se va concretiza proiectul NASA + Boeing? Voi ce credeţi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.