Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentNASA va ciocni o rachetă de 150 de milioane de dolari de...

NASA va ciocni o rachetă de 150 de milioane de dolari de un asteroid în 2022

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Dincolo de explorarea planetelor din sistemul nostru solar, dincolo de descoperirea misterelor particulelor lipsă din compoziţia cosmică, oamenii de ştiinţă sunt preocupaţi şi de siguranţa Pământului în faţa asteroizilor ameninţători.

Din acest motiv, oamenii de ştiinţă de vârf din Europa şi Statele Unite ale Americii vor investi 150 de milioane de dolari pentru a construi o rachetă, în următorii ani, ce ar urma să intre într-un asteroid în anul 2022.

Conform publicaţiei americane Inquisitr, scopul acestui experiment este acela de a calcula cum va putea fi modificată, pe viitor, traiectoria unui asteroid cu direcţie de deplasare spre Pământ.

Ţinta pe care oamenii de ştiinţă au luat-o în calcul este asteroidul Didymos, adică un sistem binar de asteroizi, care stau apropiaţi unul de celălalt datorită gravitaţiei.

DART, aşa cum a fost „botezată” racheta, va trebui să producă un crater în asteroid, de unde să îi modifice traiectoria. Sursa:stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

„Sfârşitul lumii ar putea fi săptămâna viitoare. Rugaţi-vă la Dumnezeu!” Vezi cine spune asta şi de ce

NASA urmează să anunţe că Pământul a fost lovit de un număr mai mare...

NASA şi Boeing contruiesc urmaşul lui Concorde. Avionul supersonic care aduce America la doar patru ore de Europa

Agenţia Spaţială Nord-Americană (NASA), alături de unul dintre cei mai mari constructori de aeronave...