Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
vocea timisului

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Publicitate Vocea Timisului

Din aceeași categorie

NASA va ciocni o rachetă de 150 de milioane de dolari de un asteroid în 2022

Dincolo de explorarea planetelor din sistemul nostru solar, dincolo de descoperirea misterelor particulelor lipsă din compoziţia cosmică, oamenii de ştiinţă sunt preocupaţi şi de siguranţa Pământului în faţa asteroizilor ameninţători.

Din acest motiv, oamenii de ştiinţă de vârf din Europa şi Statele Unite ale Americii vor investi 150 de milioane de dolari pentru a construi o rachetă, în următorii ani, ce ar urma să intre într-un asteroid în anul 2022.

Conform publicaţiei americane Inquisitr, scopul acestui experiment este acela de a calcula cum va putea fi modificată, pe viitor, traiectoria unui asteroid cu direcţie de deplasare spre Pământ.

Ţinta pe care oamenii de ştiinţă au luat-o în calcul este asteroidul Didymos, adică un sistem binar de asteroizi, care stau apropiaţi unul de celălalt datorită gravitaţiei.

DART, aşa cum a fost „botezată” racheta, va trebui să producă un crater în asteroid, de unde să îi modifice traiectoria. Sursa:stirileprotv.ro

Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore