Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalNATO modernizează bazele aeriene din România

NATO modernizează bazele aeriene din România

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

NATO se pregăteşte să staţioneze în România tehnică de luptă grea, transportoare blindate şi tancuri, iar pentru asta este nevoie de modernizarea unor obiecive militare. În acest moment, aproximativ 15 avioane de transport militare pot fi garate pe platforma Flotilei Aeriene 90 Otopeni. Printre ele, CJ27 Spartan şi 130 Hercules. Modernizarea acestei flotile va costa NATO circa nouă milioane de dolari. ”Investiţia va asigura rularea unui număr mult mai mare de aeronave decât în prezent, inclusiv posibilitatea de a asigura escalele tehnice”, spune comandantul Flotilei Aeriene 90, Viorel Pană. Noile spaţii construite vor permite gararea inclusiv a unuia dintre cele mai mari avioane de transport din lume, C5 Galaxy.

Avioanele vor folosi în continuare pista Aeroportului Internaţional Otopeni. Vor ateriza pe aeroport, apoi vor putea fi redirecţionate pentru descărcarea tehnicii militare pe o nouă platformă.

Lucrările de modernizare vizează şi punctele de comandă ale Flotilei Aeriene, turnul de control şi centrul de coordonare a misiunilor militare. 7 milioane de dolari vin dinspre Alianţa Nord-Atlantică. Restul de două milioane sunt asiguraţi de Ministerul Apărării. ”Ne vom alinia la standardele unei baze aeriene NATO cu adevărat. Practic, vor fi investiţii peste tot în baza aeriană 90”, a mai spus Pană.

La Câmpia Turzii, lucrările de modernizare a pistei vor începe în acest an şi vor costa aproape şase milioane de dolari. Calea de rulare este consolidată pentru avioanele americane de tip F16, dar şi pentru supersonicele de luptă ale Alianţei. La Feteşti, lucrările sunt aproape de final, iar baza aeriană de la Kogălniceanu este deja folosită de armata americană pentru retragerea tehnicii militare din Afganistan.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare