Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

NEBUNIE! Județul Timiș conduce în raportul de cereri depuse/copii estimați la înscrierea în clasa pregătitoare

- Advertisement -

Din toatlul de 125.038 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, 102.861 (82,3%) de cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 22.177 (17,7%) de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2015. Conforma datelor Ministerului, la nivelul județului Timiș s-au centralizat, până ieri la ora 18:00, 4491 de cereri, fiind, alături de Cluj, județele cu cel mai mare raport de cereri depuse/copii estimați.

Părinţii sau tutorii legali mai au la dispoziţie încă 9 zile pentru a completa în prima etapă cererile de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016 (ultima zi de înscrieri: 13 martie). În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor.

Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 8:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00-13.00 (sâmbăta). În intervalul 20-21 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Pe data de 23 februarie, a început şi înscrierea copiilor în clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aceştia aparţin. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, pe acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia tot în data de 13 martie. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MECS a alocat perioada 23 martie – 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore