Nicolae Robu anunta: Cartierul Soarelui, primul din Romania fara garaje

- Advertisement -

Primarul Timişoarei a anunţat că zona în care locuiește, Soarelui, ar urma să devină prima din țară în care să nu mai existe garaje, ci doar locuri de parcare terane, care beneficiază de o ”amenajare frumoasă”.

După instalarea în fotoliul de primar al Timișoarei, liberalul Nicolae Robu a început modernizarea cartierului în care locuiește, zona Soarelui, iar după șapte ani de ”primărit” se laudă cu faptul că acest cartier ar putea fi ”singular” în România. Motivul este ”amenajarea frumoasă” de care a avut parte în mandatele sale, unul dintre principalele motive de înfrumusețare fiind demolarea garajelor inestetice și amenajarea, pe spațiile ocupate de garaje, de parcări terane asfaltate și marcate civilizat. Conform edilului, numai în zona Soarelui au fost dărâmate în jur de 1.500 de garaje.

”Garajiada continuă! Alte 95 de garaje vor fi demolate începând de astăzi în Cartierul Soarelui, în perimetrul Str. Aleea Azurului, Str. Aștrilor, Str. Sirius, Str. Orion! Evident, în locul lor vom face o amenajare frumoasă, cum am făcut în atâtea și atâtea locuri. În curând, Cartierul Soarelui va ajunge Primul din Timișoara -și poate chiar Primul în România!- fără niciun garaj! Și… au fost în jur de 1.500!”, a precizat edilul Timișoarei, care prin această postare (sondaj, mai exact) pe pagina sa de Facebook vrea să afle dacă timișorenii îl sprijină în această campanie.

Pe lângă demolarea garajelor și îmbunătățirea semnificativă a capitlorului locuri de parcare în zona Soarelui, Robu a a dispus amenajarea câtorva mii de spații verzi din zonele reamenajate de pe locurile pe care erau amplasate garajele, proiectele de amenajare cuprinzând inclusiv ornarea cu jardiniere cu flori a spațiilor verzi, amplasarea de bănci și foișoare, dar și reasfaltarea mai multor străzi situate în cartier.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img