AcasăStiriOfiţer al Grupării Mobile de Jandarmi din Timişoara, DECORAT, după o misiune...

Ofiţer al Grupării Mobile de Jandarmi din Timişoara, DECORAT, după o misiune în Afganistan. Află-i povestea! FOTO

Timp de șapte luni, în perioada iulie 2014 – februarie 2015, ofiţerul jandarm a participat în cadrul contingentului românesc din Afganistan, la misiunea NATO International Security Assistance Force – Enduring Freedom (ISAF).

În teatrul de operaţii afgan, alături de colegii lui, jandarmul timişorean, a fost medaliat cu distincţia NATO – ISAF pentru ”merite deosebite şi aportul adus la executarea misiunilor NATO”. Recunoaşterea meritelor jandarmilor români din Kabul a fost făcută în contextul aprecierii unanime a partenerilor internaţionali, pentru profesionalismul şi conştiinciozitatea de care au dat dovadă aceştia, precum şi pentru curajul şi tăria de caracter în executarea misiunilor încredinţate.

La încheierea misiunii, cei 24 de jandarmi, au fost întâmpinaţi de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Acesta a ţinut să sublinieze importanţa misiunii desfăşurate de către jandarmi în Afganistan, felicitându-i ”pentru modul în care v-aţi făcut datoria în cadrul celei de-a şaptea misiune internaţională sub egida NATO în Afganistan”.

În cadru festiv, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a desfăşurat ceremonia prilejuită de întoarcerea jandarmilor români, în cadrul căreia ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, le-a acordat cea mai înaltă distincţie a Guvernului României pe linia securităţii naţionale. Tot în acest sens, acesta a ţinut să le mulţumească pentru modul în care au reprezentat România în teatrul de operaţii, spunând: ”Sunteţi cei mai buni ambasadori ai României în întreaga lume. A fost o onoare deosebită pentru mine de a vă fi alături în aceste clipe!”

Întoarcerea acasă a reprezentat un motiv de bucurie pentru jandarmul timişorean. Lt. Andrei Mihoc a raportat: ”Misiune îndeplinită!”. ”Per ansamblu, misiunea desfăşurată a fost un real succes, bucurându-ne de aprecierea tuturor colegilor din toată lumea. Incidentele petrecute şi rezolvate ne-au întărit şi au făcut să devenim şi mai puternici. Am închegat relaţii foarte bune atât cu militarii coaliţiei internaţionale cât şi cu militari afgani” a declarat jandarmul timișorean.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente