Joi, 11 iunie 2015, în jurul orei 20:00, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara, a fost sesizat prin numărul unic de urgenţă 112, să se deplaseze în zona Lunei din capitala Banatului pentru aplanarea unui scandal între doi bărbaţi.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii timişoreni au constatat că cel care a solicitat forţele de ordine, L.C. în vârstă de 60 de ani, avea asupra lui, o puşcă cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm cu care trăsese câteva focuri asupra câinelui vecinului său, I.M.I. în vârstă de 33 de ani. Acesta din urmă a considerat că L.C. a tras asupra câinelui pe stradă şi că a pus în pericol copiii care se jucau la aceea oră, astfel încât, a început scandalul care s-a potolit la sosirea jandarmilor.

Labradorul vecinului a fost dus de către acesta imediat la medicul veterinar, deoarece a fost lovit cu alice de plumb în zona pieptului, necesitând o intervenţie chirurgicală.

După aceasta, cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, unde, jandarmii au întocmit pe numele lui L.C., actele de sesizare în vederea săvârşirii infracţiunii de uz de armă fără drept, iar dosarul urmează să fie trimis spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Arma neletală, ca şi certificatul de deţinere al acesteia, au fost ridicate şi predate poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Timiş.