AcasăStiriPatru militari romani au fost raniti in Afganistan

Patru militari romani au fost raniti in Afganistan

Patru militari români au fost răniți astăzi, în jurul orei 10:00 (ora României), în teatrul de operațiuni din Afganistan. Aceștia se află internați la spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, conștienți și în stare ”stabilă”, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România anunță că patru militari români, infanteriști din Galați, au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie 2019, ca urmare a a unui atac. ”O coloană de vehicule blindate MRAP a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți. Infanteriștii gălățeni au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane”, anunță MApN.

Militarii răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră și transportați la spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar. ”În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă”, informează reprezentanții ministerului.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente