Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialOmagii pentru eroii care au sfârşit luptând pentru România, în faţa Catedralei...

Omagii pentru eroii care au sfârşit luptând pentru România, în faţa Catedralei Mitropolitane

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ostaşii care s-au jertfit în cele două războaie mondiale au fost omagiați astăzi, de Ziua Eroilor, în cadrul unei ceremonii speciale, în fața Monumentului Crucificării din fața Catedralei Mitropolitane. Ceremonialul a constat dintr-o slujbă religioasă omagiată de Mitropolitul Banatului Ioan Selejan şi de un sobor de preoţi, depuneri de coroane şi o defilare militară.

„Este o zi importantă în istoria neamului românesc. Pe de o parte este o sărbătoare creștină, pentru că sărbătorim Înălțarea Domnului după 40 de zile, pe de altă parte sărbătorim Ziua Eroilor care s-a stabilit de guvern să fie deodată cu această zi creștină. Este un moment foarte important de a ne apleca cu pioșenie ca să spun așa asupra evenimentelor din trecut și să luăm aminte că ostașii români au luptat pentru drepturile românilor, pentru libertate,pentru democrație, pentru toate lucrurile de care noi bucurăm în acest moment și cred că și noi ar trebui în continuare să încercăm să luptăm pentru aceste valori democratice”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliul Judeţean Timiş.

„Sărbătorim astăzi Ziua Eroilor, este și o zi de sărbătoare Înălțarea Domnului. Cu toții astăzi am fost prezenți pentru a aduce un omagiu eroilor care s-au jerfit în cele două conflagrații modiale, dar eu consider că eroi sunt și cei care mai sunt în viață, e vorba de veteranii de război, eroi mai sunt și cei care se jertfesc în continuare pentru a apăra bunurile și viața oamenilor, aici mă refer la cei de la jandarmi, poliție și pompieri. Am prezentat și un mesaj din partea prim –ministrului, iar acum urmează și cea de-a doua parte a acestui eveniment, același ceremonial la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei”,a declarat prefectul Mircea Băcală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare