Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Omagii pentru eroii care au sfârşit luptând pentru România, în faţa Catedralei Mitropolitane

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ostaşii care s-au jertfit în cele două războaie mondiale au fost omagiați astăzi, de Ziua Eroilor, în cadrul unei ceremonii speciale, în fața Monumentului Crucificării din fața Catedralei Mitropolitane. Ceremonialul a constat dintr-o slujbă religioasă omagiată de Mitropolitul Banatului Ioan Selejan şi de un sobor de preoţi, depuneri de coroane şi o defilare militară.

„Este o zi importantă în istoria neamului românesc. Pe de o parte este o sărbătoare creștină, pentru că sărbătorim Înălțarea Domnului după 40 de zile, pe de altă parte sărbătorim Ziua Eroilor care s-a stabilit de guvern să fie deodată cu această zi creștină. Este un moment foarte important de a ne apleca cu pioșenie ca să spun așa asupra evenimentelor din trecut și să luăm aminte că ostașii români au luptat pentru drepturile românilor, pentru libertate,pentru democrație, pentru toate lucrurile de care noi bucurăm în acest moment și cred că și noi ar trebui în continuare să încercăm să luptăm pentru aceste valori democratice”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliul Judeţean Timiş.

„Sărbătorim astăzi Ziua Eroilor, este și o zi de sărbătoare Înălțarea Domnului. Cu toții astăzi am fost prezenți pentru a aduce un omagiu eroilor care s-au jerfit în cele două conflagrații modiale, dar eu consider că eroi sunt și cei care mai sunt în viață, e vorba de veteranii de război, eroi mai sunt și cei care se jertfesc în continuare pentru a apăra bunurile și viața oamenilor, aici mă refer la cei de la jandarmi, poliție și pompieri. Am prezentat și un mesaj din partea prim –ministrului, iar acum urmează și cea de-a doua parte a acestui eveniment, același ceremonial la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei”,a declarat prefectul Mircea Băcală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment inedit cu prilejul Centenarului. Muzeul...

Expozițe la Catedrala Mitropolitana din Timisoara: 100 de carti vechi romanesti pentru 100 de ani de unitate nationala

Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara găzduiește, pentru aproape trei luni, o expoziție de carte...

Polițiștii timișoreni au făcut demonstrații de tehnici de luptă și dresaj canin pentru sute de elevi timișoreni

Sute de elevi ai școlilor timișorene au fost prezenți, vineri dimineață, în curtea Inspectoratului...