12.9 C
Timișoara
marți,11,mai,2021
AcasăStiriPregătiri de Paște la Catedrala Mitropolitană, care se spală de... ”imaginea ciorilor”...

Pregătiri de Paște la Catedrala Mitropolitană, care se spală de… ”imaginea ciorilor” FOTO

Așa cum mulți dintre creștii ortodocși obișnuiesc în Săptămâna Mare să se spovedească pentru ”spălarea” păcatelor, la fel pare să se întâmple și cu Catedrala Mitropolitană din Timișoara, care este spălată, la propriu. Operațiunea îi are în prim-plan pe câțiva angajați Aquatim, care au deplasat în apropiere o cisternă cu apă și care au demarat procedeul de spălare a construcției.

”Domnul director știe despre această acțiune. Este vorba despre o solicitare a Mitropoliei Banatului de a-i sprijini în acțiunea de curățare și igienizare a Catedralei, în vederea organizării slujbei de Înviere. Întrucât nu există o altă soluție tehnică pentru a efectua aceste lucrări, de curățare și spălare a lăcașului de cult, am hotărât să ajutăm Mitropolia în acest sens” ne-au declarat reprezentanții Aquatim.

Cel mai probabil Mitropolia Banatului a luat decizia spălării Catedralei, pentru a ”spăla imaginea” decorului lăsat de păsările (ciorile) care au invadat Parcul din spatele lăcașului de cult, care emană un miros extrem de pătrunzător trecătorilor, iar cum slujbele din preajma Paștelui se înmulțesc, iar credincioșii vin cu miile la Catedrala Mitropolitană, reprezentanții bisericii vor ca totul să fie cât mai ”comod” pentru credincioși.

N-aș vrea să fiu considerat în vreun fel anume și tocmai din acest motiv n-am întrebat la Aquatim cine plătește apa consumată și aceste servicii, Mitropolia sau timișorenii de rând? Însă dat fiind faptul că suntem în Săptămâna Patimilor, parcă nici nu mai contează acest gen de… amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,914FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente