Pagube legale! Aparatele de aer condiționat de pe clădirile istorice se pun cu avizul Direcției pentru Cultură

Date:

Viceprimarul Timișoarei, Traian Stoia, aduce acuze grave Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al județului Timiș. Potrivit edilului, oficialilor din acea instituție nu le pasă de clădirile de patrimoniu din capitala Banatului, deoarece aparatele de aer condiționat care strică aspectul fațadelor sunt puse chiar cu avizul Direcției:

“După părerea mea, această speță va duce la niște măsuri drastice vizavi de Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al județului Timiș. Aceasta instituție a emis un aviz privind modificări interioare – demolare pereți neportanți și modificări exterioare, adică înlocuirea tâmplăriei și montarea exterioară a climatizării la niște apartamente din imobilul Piatra Craiului nr. 3 din Timisoara, clădire în zona de protectie a monumentelor istorice, a Ansamblului Liceului Piarist. E o clădire mare. Ei aprobă, foarte corect, de data asta, montarea aparatelor de aer condiționat pe curtea interioară, deci nu la stradă. Asta se întamplă în 4.11.2011.În 2 decembrie 2013, pentru același imobil se dă permisiunea montării aparatelor de aer condiționat și pe fațada exterioară, făcându-se precizarea că existența aparatelor nu afectează negativ imaginea Ansamblului Liceului Piarist”, a explicat viceprimarul Timisoarei.

De vină pentru această stare de lucruri este arhitectul Doina Antonicu, susține Stoia. Astfel, edilul a amenințat că dacă aceasta nu se conformează la rigorile impuse modificărilor la clădirile istorice, municipalitatea o va demite „Dacă doamna Doina Antoniuc de la Direcția pentru Cultură refuză o anumită solicitare, dacă le facem o solicitare și nu o respectă, cu avionul următor o trimitem direct la București, avizează Bucureștiul și ei devin inutili. Ei, ăstia care fac așa ceva, n-au ce căuta acolo”, a încheiat Stoia.

sursă foto: www.panoramio.com, Ivan Kolozov

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare