Sârbii vor o autostradă Belgrad-Timișoara! Vezi aici când ar putea începe construcția!

- Advertisement -

Ieri, Ben-Oni Ardelean a declarat că a fost recent într-o vizită oficială în Serbia, unde s-a întâlnit cu înalţi oficiali din guvernul sârb. Astfel, senatorul a aflat că vecinii noștri au ca prioritate legarea capitalei, Belgrad, de cel mai important oraș din vestul României, Timişoara, printr-o autostradă.

„Un deziderat special al Belgradului este de a lega Timișoara printr-o autobandă. O distanţă nu foarte mare, dar importantă, prin care cred că putem realiza o relaţie de win-win. România poate să aibă acces mult mai facil de mărfuri către spaţiul ex-Iugoslav. Guvernul României trebuie să depună un efort consistent în această direcţie”, a anunțat liberalul.

Totuși, proiectul nu este atât de ușor de pornit deoarece, potrivit lui Ardelean, autoritățile românești nu par prea interesate de o conexiune rapidă cu Belgradul. Senatorul este de părere țara noastră poate să obțină banii necesari construirii unei autostrăzi prin fondurile de aderare ale Serbiei la Uniunea Europeană, sau prin proiecte transfrontaliere.

„Sârbii îşi doresc enorm de mult să fie realizată această autostradă. Vor ridica această problemă în discuţiile pe care le vor avea cu prim ministrul Victor Ponta, acesta având planificată o vizită în ţara vecină. Sunt fonduri transfrontaliere care pot fi accesate. Aceasta ar fi soluţia optimă pentru finanţarea acestei autobenzi. Fondurile pentru integrarea Serbiei în UE vor fi destul de consistente şi putem să ne lipim şi noi acolo”, este de părere Ben Oni Ardelean.

Ideea unei autostrăzi Timișoara-Belgrad este veche. Potrivit proiectelor trecute,  autostrada ar pleca din orașul nostru și ar trece pe la Vârșeț, prin Belgrad,  apoi ar ajunge în Muntenegru prin Podgorica şi Bar. De aici, se poate trece în Italia cu bacul. Conform măsurătorilor, noua autostradă va avea lungimea de 600 de kilometri. 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare