AcasăStiriSocialProtest de seară: Peste 20.000 de timişoreni cer demisia guvernului Grindeanu. Primul...

Protest de seară: Peste 20.000 de timişoreni cer demisia guvernului Grindeanu. Primul incident

A doua manifestaţie în stradă în Capitala Banatului, astăzi, când timişorenii au ieşit de la ora 18 să protesteze împotriva OUG de modificare a Codului Penal, adoptată de guvernul Grindeanu ieri seară.

Încă de la aflarea veştii că proiectul a fost adoptat seara, în mare taină, oamenii au ieşit în stradă să îşi exprime nemulţumirea. Nu mai puţin de 2.000 de timişoreni au cerut demisia guvernului Grindeanu, ieri seară, în Piaţa Operei, iar astăzi de la ora 12 aproximativ 500 de protestatari s-au strâns în faţa Prefecturii Timiş, acolo unde au scandat „Şobolanii” sau „Dragnea, unde eşti? Venim la București”. O delegaţie a protestatarilor a discutat şi cu prefectul Mircea Băcală, solicitându-i să transmită la Bucureşti o adresă prin care să anunţe că timişorenii doresc retragerea ordonanţei de către guvern.

În jurul orei 18.30 nu mai puţin de 7.000 de protestatari erau în Piaţa Victoriei, scandând „Jos Guvernul” şi „Abrogare”. Un prim incident a avut loc la începutul protestului, atunci când un manifestant a fost ridicat de jandarmi pentru că ar fi fost recalcitrant. Omul a fost dus la dubă, acolo unde i s-a adus la cunoştinţă că va fi amendat și că dacă nu se calmează va fi încătuşat. În faţa presei, omul a susținut că nu a fost violent. După ora 20, protestatarii vor porni în marş prin zonele Dacia şi Aradului. In jurul orei 19:20 numărul protestatarilor se ridica la 15.000, conform organizatorilor. Printre manifestanți se afla si primarul Nicolae Robu. Marsul protestatarilor a durat doua ore și a decurs fără incidente.

Din sursele Vocea Timișului, la casa premierului Grindeanu din Giroc au fost instituite măsuri speciale de siguranță, iar mașinile care trec prin zona sunt verificate si le sunt notate numerele de înmatriculare.

Numarul protestatarilor a ajuns la peste 20.000

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente