Protest-împotriva-amnistiei-şi-a-graţierii-la-Timişoara04

Un nou protest în stradă la Timişoara, astăzi, când manifestanţii s-au întâlnit în faţa Prefecturii Timiş, pentru a demonstra împotriva OUG adoptată de guvern prin care se schimbă Codul Penal.

Ieri seară nu mai puțin de 2.000 de oameni au ieșit în fața Operei din Timișoara pentru a cere demisia guvernului Grindeanu. În aceste moment oamenii scandează “Șobolanii”, “Păcat, păcat de sângele vărsat” și “Dragnea, unde eşti? Venim la București”, “Hoţii nu ne lasă să stăm în casă”. Precizăm că prezența la mitingul de astăzi este relativ scăzută, asta pentru că numai 500 de oameni au ajuns în fața Prefecturii Timiș. Deocamdată protestul decurge paşnic, iar organizatorii se aşteaptă ca numărul manifestanţilor să fie mult mai mare în această seară, atunci când se vor strânge din nou în Piaţa Victoriei.

„Miercuri, ora 12.00, la Prefectura Timiș! Marți noaptea, puterea politică a declanşat un război total împotriva altei puteri din statul român, puterea independentă a Justiţiei. Nu mai încape vorbă de dosarele penalilor corupți, de tot felul de detalii. Ce s-a întâmplat este o declaraţie de război, făcută nu numai Justiţiei ci şi cetăţenilor români care au înţeles să se opună acestui act discreţionar, totalitar, care vine din bezna comunistă de dinainte de ’89! Este noi (cei cinstiți) contra ei (hoții corupți). Am încercat dialogul dai ei au dovedit că nu există dialog, nu există cale de mijloc! Vom ieși în stradă și vom decide! Ne vom apăra statul de drept până la capăt!”, au anunţat organizatorii pe Facebook.

UPDATE

O delegație a protestatarilor a discutat cu prefectul județului Timiș, Mircea Băcală. Ulterior, acesta a declarat că „am avut o discuţie cu o delegaţie de protestatari de la acest miting din faţa Prefecturii. Două persoane au venit sus, ei spuneam că au participat şi la dezbaterea acestor ordonanţe la Bucureşti, spunând-şi nemulţumirile faţă de emiterea acestor ordonanţe de urgenţă privind aministia şi graţierea şi modificarea Codului Penal. Ca primă discuţie au solicitat ca această întâlnire dintre noi să nu fie cu presa, urmând ca la următoarele întâlniri să fie invitată şi presa. Am respectat această doleanţă a lor şi un prim aspect pe care ei l-au ridicat a fost ca în informarea pe care o voi face eu la minister să se menţioneze ca prin anumite proceduri pe care le consideră guvernul legale să îşi retragă cele două ordonanţe, caz care ar fi benefic în discuţiile dintre manifestanţi şi actualul guvern. În cazul în care guvernul refuză, din start cei doi reprezentanţi au spus că în aceste condiţii vor cere demisia guvernului şi vor avea de gând să vorbească cu un viitor guvern. Acum am terminat acestă întâlnire şi acum se redactează această informare pe care o voi trimite Ministerului Afacerilor Interne astăzi, acum. Ei mai solicitat să fie informaţi din timp, înainte ca ele să intre în vigoare, dacă se retrag sau nu cele două ordonanţe”.

Foto arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.