Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriVrei sa vinzi flori, coronite sau candele de 1 noiembrie? Afla cum...

Vrei sa vinzi flori, coronite sau candele de 1 noiembrie? Afla cum poti face asta, la Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cei interesaţi de obţinerea avizului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor specifice în vederea comemorării zilei de 1 noiembrie, aviz care se obţine pe o perioadă determinată de timp, pot depune cereri la sediul Primăriei Municipiului Timişoara.

În perioada 22-26 octombrie 2018, la ghișeele 8 și 9 din Camera 12 a Primăriei Municipiului Timișoara stau la dispoziția solicitanților avizului necesar activităților comerciale ocazionale. Conform HCL139/2011, Cap.V.8, art.50, 52 şi 53, cei interesați pot ocupa un spațiu în suprafaţă de doi metri patrați, pe care pot expune flori, coroniţe, aranjamente florale ori candele. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant, iar actele care trebuie depuse sunt:
– cerere tip de la ghişeul 8 sau 9, camera 12;
– copie buletin de identitate/carte de identitate sau copie act firmă (copie Certificat Unic de Inregistrare).

Se menţine procedura de achitare a taxei de autorizare, a imprimatului şi cea de ocupare a domeniului public în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pentru perioada 30.10.2018 – 01.11.2018.

Locaţiile stabilite pentru comercializare sunt perimetrele următoarelor cimitire: Calea Şagului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei, Eroilor, Rusu Şirianu, Stuparilor.

Pentru o bună organizare, au fost stabilite anumite obligaţii ale comercianţilor:
– operatorii economici au obligaţia de a deţine, la locul de vânzare, avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul autorizare activităţi comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public- în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în avizul solicitat. Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională a persoanei sau reprezentantului firmei, cât şi retragerea avizului;
– salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timişoara;
– cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei;
– activitatea comercială desfăşurată cu ocazia acestui eveniment nu va perturba circulaţia pietonală din perimetrul cimitirelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Copaci, gazon si flori, noul ”spatiu verde” pe strazile Cluj, Aries si Calea Martirilor

Administrația publică locală din Timișoara anunță că, după ce a rebilitat străzile Arieș și...

Ajung la Timisoara si o iau RAZNA!? Un spaniol, prins cand rupea flori din jardinierele de pe Podul Miachelangelo

Un student spaniol a fost surprins de polițiștii locali deteriorând jardinierele cu flori de...

Gestul socant facut azi-noapte de un tanar pe Podul Michelangelo pentru a avea noroc

A vrut să aibă noroc şi a urmat întocmai sfaturile unui prieten care cel...