Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialVerde pentru Biciclete vrea sa afle cu ce material se ”coloreaza” pistele...

Verde pentru Biciclete vrea sa afle cu ce material se ”coloreaza” pistele de biciclete din Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Reprezentanții comunității ”Verde pentru Biciclete” (VpB) din Timișoara au solicitat Primăriei capitalei Banatului documentația tehnică a produsului cu care a fost marcată, din nou, pista dedicată bicicletelor, marcată de-a lungul Parcului Botanic.

După reabilitarea și reogranizarea traficului din sensul giratoriul din Piața Mărăști, municipalitatea a retrasat pista dublă de biciclete de pe Calea Alexandru Ioan Cuza, pe toată lungimea străzii, pe trotuarul dinspre Parcul Botanic. Mai mult decât atât, deși primarul Timișoarei a anunțat cu mai mult timp în urmă că la delimitarea pistelor velo nu sa va mai utiliza acea vopsea verde cu care sunt acoperite majoritatea pistelor de biciclete din Timișoara (solicitare a majorității bicicliștilor), pe motiv că aceasta devnie aluneacoasă când plouă, pista velo, deși a fost ”relocată”, a fost vopsită din nou în verde.

Ca urmare a vopsirii acestei piste și în urma discuțiilor avute în cadrul grupului comunității bicicliștilor din Timișoara, în data de 18 octombrie 2018 Verde pentru Biciclete a înaintat către Primăria Municipiului Timișoara o cerere conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. ”Simțim nevoia unei mai mari transparențe din partea administrației locale, acesta este motiv pentru care am cerut mai multe lămuriri legate de aspecte tehnice care vizează infrastructura velo din Timișoara”, anunță reprezentanții VpB.

”Ca urmare a declarațiilor făcute de „reprezentanții municipalității” (…), conform cărora vopseaua folosită pentru vopsirea pistei de biciclete dintre Piața Mărăști și pasajul de cale ferată dintre Piața Mărăști și Piața Consiliul Europei este o «vopsea standardizată pentru pistele de biciclete», doresc să primesc o copie de pe următoarele documente:
1. Fișa Tehnică a Produsului folosit pentru vopsire
2. Metoda de Aplicare comunicată de producătorul vopselei
3. Agrementul Tehnic, Declarația de Conformitate și/sau Declarația de Performanță aferentă produsului
Precizez că, dacă au fost folosite mai multe produse în procesul de vopsire, doresc a-mi fi transmisă documentația de mai sus pentru fiecare dintre produsele cu pricina.

Documentele fac parte din Cartea Tehnică a Construcției, Capitolul B – Documentația Tehnică Privind Execuția”, se arată în solicitarea comunității bicicliștilor timișoreni, care numără peste 20.000 de membri.

Foto: arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare