AcasăStiriAdministratiePaza, aproape inexistenta la unitatile scolare din judetul Timis. Cate scoli au...

Paza, aproape inexistenta la unitatile scolare din judetul Timis. Cate scoli au sisteme de supraveghere?

În ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Timiș au fost prezentate concluziile videoconferinței de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, la care au participat membri ai ATOP și managerii unităților școlare din județul Timiș.

Viceoconferința, desfășurată în luna septembrie, la care au luat parte managerii unităților școlare din județ, dar și membri ATOP cu atribuții în domeniul siguranței în școli, a scos la vedere unele deficiențe în domeniul protecției elevilor. ”În cadrul discuțiilor cu managerii unităților de învățământ preuniversitar, am avut în vedere situația concretă și dificultățile cu care se confruntă școlile în ceea ce privește asigurarea climatului de siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Consider că este foarte important să se intensifice buna colaborare între unitățile de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” sau Poliția Locală Timișoara”, a subliniat președintele ATOP, Traian Stancu.

Conform datelor statistice primite de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș și subunitățile de poliție din județ, și prezentate în cadrul ședinței ATOP, din cele 585 de unități de învățământ preuniversitar de stat, 83 de unități sunt asigurate cu o formă de pază (46 cu pază proprie, 22 cu pază asigurată de societăți specializate și 15 cu pază mixtă). De asemenea, 140 de unități sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, 45 dintre acestea fiind grădinițe, 71 școli primare/gimnaziale și 24 de licee/colegii.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente