politisti-mascati-sias-trupe-speciale

Dimineață plină de acțiune pentru polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Șase percheziții au fost efectuate pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și la sediile societăților comerciale deținute de suspecți.

În urma cercetărilor a reieșit că în cursul anului 2011, bănuiții, reprezentanți legali a două societăți comerciale, au înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale inexistente, fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor. Prejudiciul creat statului se ridică la suma de 370.000 de lei.

Ulterior, aceștia efectuau tranzacții financiare care constau în depuneri de bani, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea lor prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se disimularea provenienței și circulația banilor.

Cercetările continuă la ora aceasta sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților. La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Cadrul IPJ Timiș, descinderile beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații (SRI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.