Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPercheziții în Timiș și Caraș-Severin la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune...

Percheziții în Timiș și Caraș-Severin la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Dimineață plină de acțiune pentru polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Șase percheziții au fost efectuate pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și la sediile societăților comerciale deținute de suspecți.

În urma cercetărilor a reieșit că în cursul anului 2011, bănuiții, reprezentanți legali a două societăți comerciale, au înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale inexistente, fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor. Prejudiciul creat statului se ridică la suma de 370.000 de lei.

Ulterior, aceștia efectuau tranzacții financiare care constau în depuneri de bani, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea lor prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se disimularea provenienței și circulația banilor.

Cercetările continuă la ora aceasta sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților. La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Cadrul IPJ Timiș, descinderile beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații (SRI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Aleluia! Chestorul de poliție Alin Petecel nu percutează la suspiciunile de spălare a banilor în cazul milionarului Puiu Minda de la Giroc

Așa cum am promis, dăm drumul la dosarele care zac prin sertarele Serviciului de...

Tragedie greacă! DNA Timișoara nu a găsit TOMBERONUL, evaporat din inventarul SC Piețe SA, în cadrul perchezițiilor domiciliare de la ”fugarul” Ioan Nasleu

E foarte bine că instituțiile statului își fac datoria! Chiar și pe repede-înainte! Măcar...

Cum a reușit Titu Bojin, președintele CJ Timiș, să suplimenteze o lucrare cu 4 milioane de euro pe motiv de… frigidere şi mașini de...

Înainte de fi președinte al Consiliului Județean Timiș, până în 2012, pesedistul Titu Bojin...