PERCHEZIȚII în Timiș! Polițiștii caută persoane bănuite de evaziune fiscală și ABUZ în serviciu

- Advertisement -

Joi, 6 noiembrie 2014, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale efectuează două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

Conform datelor obținute de polițiști în urma cercetărilor, în perioada 2008-2010, administratorul unei societăţi comerciale ar fi beneficiat de anumite sume de bani, în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu o instituţie publică, în vederea efectuării mai multor lucrări de utilitate publică.

Pe numele societăţii respective ar fi fost emise 11 facturi fiscale, reprezentând livrări de materiale şi prestări servicii, care în realitate nu au existat. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor infracţionale se ridică la aproape 750.000 de lei.

Poliţiştii urmăresc depistarea şi ridicarea mai multor documente de evidenţă contabilă în vederea probării activităţii infracţionale. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul unei persoane de a prezenta organelor competente, după ce a fost somată de 3 ori, documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, ascunderea bunului sau a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi abuz în serviciu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare