Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPeste 1.200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri din Timiş, în numai...

Peste 1.200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri din Timiş, în numai trei zile

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În perioada 8 – 11 aprilie 2013, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Totodată, poliţiştii reamintesc timşorenilor ca începând cu data de 7 aprilie şi până în 21 aprilie 2013 poliţiştii rutieri acţionează în scopul prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, au întocmit 16 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu posedau permise de conducere sau care conducea autovehicule neînmatriculate.

Au fost aplicate 1237 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 569 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 184 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării, iar 49 au fost pentru indisciplină pietonală.

Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 81 permise de conducere, dintre care 25 au fost pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Printre abaterile care au presupus reţinerea permisului de conducere s-au numărat şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric.

Au fost retrase 18 certificate de înmatriculare pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri vor continua acţiunile în scopul combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi totodată, vor desfăşura activităţi în scopul impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare şi efectuarea manevrei de depăşire.
Minor accidentat

La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 17.45, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident pe strada Calea Lugojului.
Deplasându-se la faţa locului, au constatat că N. Vlad, de 22 de ani, din Hunedoara, a condus un autoturism pe strada mai sus menţionată, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un copil, care era angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a minorului, B. Z. de 8 ani.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00, atât în municipiul Timișoara, cât...

Posibilă tragedie evitată de jandarmi, la Timişoara! Un tânăr a pus în pericol siguranţa mai multor persoane

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara, aflat în patrulare pe străzile...

Razie în Timişoara, seara trecută! Ce nereguli au găsit poliţiştii în doar două ore?

Polițiștii rutieri, în acţiune seara trecută, la Timişoara! Timp de două ore polițiștii au...