Vineri, 10 octombrie 2014, 50 de poliţiştii de investigare a fraudelor, ordine publică şi rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, au acţionat pe raza municipiului Timişoara în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Personalul instituțiilor amintite a verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, precum şi situaţia contractuală a angajaţilor.

Poliţiştii și colegii au controlat 67 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 50.000 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate, au fost confiscate peste 5.000 de kilograme de legume şi fructe, în valoare de aproape 9.000 de lei.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.