Peste 600 de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri în zilele de weekend

- Advertisement -

În perioada 22-24 martie 2013, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 5 dosare penale conducătorilor de autovehicule care se deplasau cu autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice, care nu posedau permise de conducere sau erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate 609 sancţiuni contravenţionale, dintre care 219 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 135 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării şi 97 pietonilor indisciplinaţi.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 31 de permise de conducere pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric.

Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea indisciplinei pietonilor şi a conducătorilor auto.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare