Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Peste doua mii dintre angajatii ANAF, dati afara? O spune ministrul!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) programată să se desfășoare pe parcursul primului semestru al anului 2020, urmează să aducă disponibilizarea a peste 2.000 de persoane din cadrul structurii, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Ministrul Finanțelor Publice a anunțat, ieri, că se vor elimina 150 dintre posturile de conducere din cadrul ANAF, acestea urmând să fie desființate, la fel ca în cazul circa 2.000 de posturi de execuție din structură. “În ANAF apare un departament la care ţin foarte mult, un departament de statistică care este ceva pe care cam toate ţările le au. Acolo se va face, de fapt, analiza de risc. Acest lucru îl vor face algoritmi şi statisticieni, nu oameni care cunosc oameni şi au inamici sau prieteni. Reorganizarea ANAF înseamnă, în acelaşi timp, eliminarea a 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din cadrul structurii. De asemenea, înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecţia Fiscală, deci trei vicepreşedinţi în loc de patru. Rămâne discuţia despre Vamă, dar şi acolo vor fi schimbări. Pe de o parte, vreau să fac economii, pentru că odată cu informatizarea ANAF nu o să mai am nevoie de atât de mult personal. Vreau ca, până la jumătatea anului, ANAF să fie informatizat. Vorbim despre casele de marcat, o chestiune aşa de simplă… Să legăm casele de marcat la sistemul ANAF. Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat sofisticate, dar ANAF nu are sistemul gata. A trebuit să prorog acest lucru, pentru că altfel trebuia să dau amenzi oamenilor. Trebuie să mergem în CSAT pentru a grăbi lucrurile. Obiectivul meu este să ai maxim un control pe an, complex”, a declarat ministrul Cîţu.

Conform liberalului care conduce ministerul de circa două luni, la nivelul României evaziunea fiscală este o problemă despre care se vorbeşte an de an, iar bugetul consolidat este construit conservator, fără a supraestima veniturile. ”Dacă e ceva în plus, fantastic!. Singura soluţie pe care o văd de a creşte veniturile la buget este informatizarea. Este cea mai onestă şi cea mai simplă soluţie, pentru că nu foloseşte subiectivismul uman. Ce să fac? Să iau armatele de la antifraudă şi ANAF să le trimit peste oameni? Mie îmi trebuie un sistem care să lucreze fără subiectivism şi să aducă bani la buget”, a mai spus Cîțu, care a explicat că țara noastră a ajuns ”ultima țară”, făcând referire la evaziunea fiscală. ”Am două obiective cu CSAT-ul: evaziunea fiscală este o problemă de securitate naţională şi în al doilea rând trebuie să grăbim procesul de informatizare. Am rămas singura ţară, ultima ţară. Bulgaria, Polonia, Ungaria ne-au luat-o înainte în ceea ce priveşte informatizarea ANAF. Suntem ruşinea Europei. Tot sectorul privat este informatizat. Cum ieşi din sistemul public şi te duci în privat, vezi asta”, a mai declarat şeful de la Finanţe.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore