biciclisti-pista-crapata

Pista de cicloturism începe de la marginea Timișoarei, în aval de Podul Modoș, acolo unde s-a făcut deja joncţiunea cu pista de biciclete a oraşului, realizată de către Primăria Timișoara, și continuă liniar pe o lungime de 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiitor, până la frontiera cu Serbia.

În acest proiect partenerii sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuţia unei piste de cicloturism de la Zrenjanin până la graniţa cu România, urmând că atunci când vor beneficia de finanţare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încât pista de cicloturism să lege efectiv orașele Timișoara și Zrenjanin.

În cadrul proiectului implementat de partea română s-au executat 37 de kilometri de pistă (de la podul Modoș la Utvin pe malul stâng al Begăi, iar de la Utvin până la frontieră pe malul drept), având o lățime de 2 metri, cu acostament de piatră spartă de 1,5 metri, marcaj axial și stâlpi de semnalizare. Pentru bicicliștii care vor ”patrula” până la granița cu Serbia, au fost montate 8 refugii laterale dotate cu coş de gunoi, dar și cu locuri pentru parcarea bicicletei. De asemenea s-au montat numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este STRICT INTERZIS.

Pista nu a fost inaugurată oficial, iar pentru a fi pregătită pentru lansarea ce va avea loc la sfârşitul acestei luni, ea a fost închisă pentru un interval de 2 săptămâni pentru lucrări de verificare și retuşare necesare din punct de vedere tehnic sau estetic. Din momentul deschiderii pistei de cicloturism ea va oferi şansa pedalării pe cea mai lungă pistă de cicloturism din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here