Poli Timișoara – FC Caransebeș, între ”blat” și ”trânteală”

- Advertisement -

Meciul din etapa cu numărul patru a seriei vestice din Liga a II-a la fotbal, dintre Poli Timișoara și FC Caransebeș, naște suspiciuni uriașe din mai multe puncte de vedere. Primul dintre acestea, și poate cel mai puternic argument în favoarea cuvintelor de mai jos, este legat de faptul că actualul antrenor al alb-negrilor, Dan Alexa, a fost principalul finanțator al grupării din Caransebeș. “Nu e niciun secret. Mi-am dorit foarte mult să ajut oraşul în care am crescut, dar când am început campionatul am încheiat orice fel de legătură cu ei. Ei îşi văd de treaba lor. Din ce am înţeles şi-au schimbat şi obiectivul și vor să promoveze acum. Sunt chiar foarte optimişti și vin aici să câştige, bravo lor” a spus tehnicianul timișorenilor înainte de partida de astăzi.

Un alt factor care inclină balanța înspre un meci ”trântit” este legat de faptul că la echipa oaspete evoluează câțiva jucători de la… Poli. Portarul titular este chiar Valentin Coca, fostul apătător al buturilor timișorenilor, ca să nu mai pomenim de faptul că în atacul gugulanilor se regăsește Fabian Himcinschi, un vârf ajuns la galben-albaștri tot de pe Bega.

Cel de-al treilea aspect al ”ecuației” este legat de faptul că o serie de jucători de la Poli, între care și antrenorul actual și chiar președintele clubului, Ion Timofte, sunt cunoscuți ca mari pasionați de jocuri de noroc, ba chiar de pariuri sportive în anumite cazuri, Dan Alexa fiind deconspirat în urmă cu o bună perioadă de timp (alături de colegul său de atunci Ianis Zicu). Cei doi aveau legături serioase cu o rețea din Timișoara, care se folosea de fotbaliști pentru a obține bani din pariurile sportive. Un alt exemplu, din aceeași categorie, este Gabriel Cânu, despre care fostul său patron, de la FC Vaslui spunea: ”L-am prins eu de 4 ori și l-am antenționat. Joacă în mod constant la pariuri. Nu au voie să joace pe nici un fel de meci la pariuri. Să vă uitați cum a luat Cânu cartonaș roșu cu Dinamo. A făcut penalty, apoi a luat și roșu” a dezvăluit în urmă cu circa un an de zile Adrian Porumboiu. Cu doar o zi înainte de meciul direct, tocmai Cânu prevestește prima înfrângere a caransebeșenilor: ”Eu cred că vineri seară, echipa din Caransebeș va suferi prima înfrângere, pentru că noi nu ne mai permitem pași greșiți!” a declarat fundașul Timișoarei.

Colac peste pupăză, după ce etapa precedentă a acuzată voalat de faptul că arbitrajul a favorizat-o clar pe echipa din Timișoara, în partida de la Râmnicu Vâlcea, cu cei de la CSM, antrenorul acestora a lansat unele acuzații grave la adresa clubului alb-negru, motiv pentreu care Alexa a revenit ieri cu o declarație virulentă la adresa lui Erik Lincar. ”Să-și vadă de echipa lui, de treaba lui, să ne lase în pace. Eu înțeleg și starea lui. Noi am avut un șut de la distanță pe poartă și un penalty. Au jucat mai bine decât noi, dar nu meritam să pierdem acest meci niciodată. Știu că e stresant, și eu sunt stresat, dar eu îmi văd de echipa mea” a replicat Alexa, ieri.

Mai mult, în susținerea a ceea ce v-am prezentat mai sus, vin cotele la casele de pariuri, care în ultimele ore au început să scadă serios în dreptul celor de la Poli Timișoara. La una dintre acestea, în ultimele două ore, cota a scăzut de la 1,45 la 1,35 în cazul în care împătimiții pariază pe echipa lui Alexa, însă până la ora meciului, acesta ar putea fi blocat.

Tot ce ne rămâne de făcut este să așteptăm partida din această seară, iar în cazul unei înfrângeri a gazdelor, toți cei care au pariat pe Caransebeș se vor îmbogăți, în timp ce în cazul victoriei timișorenilor, s-ar putea ca toate acestea să nu fie doar simple coincidențe. Să nu uităm că săptămâna aceasta a umblat ”zvonul” prin presa locală că în cazul în care elevii lui Alexa nu-și adjudecă astăzi toate cele trei puncte, pe banca tehnică ar putea interveni din nou modificări!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare