Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPoliția Română face RECOMANDĂRI pentru un trafic în siguranță pe vreme nefavorabilă

Poliția Română face RECOMANDĂRI pentru un trafic în siguranță pe vreme nefavorabilă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Venirea anotimpului rece face ca traficul pe șoselele atât din Timiș, cât și de pe tot cuprinsul țării, să fie mult mai dificil. Ținând cont și de fenomenele meteo care reduc vizibilitatea și aderența părții carosabile, polițiștii timișeni au ținut să facă unele recomandări conducătorilor de autovehicule.

Prudența, viteza redusă, mărirea distanței de siguranță în mers, utilizarea luminilor de întâlnire și evitarea efectuării manevrelor în trafic fără o temeinică asigurare sunt doar câteva dintre sfaturile oamenilor legii.

Recomandările Poliției Române pentru un trafic în siguranță

*În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Acordaţi o atenţie sporită pietonilor în zilele cu ploi! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule! Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.

În această situaţie, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor.

Nu opriţi sau staţionaţi în locuri unde s-ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier!

Nu blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public!

Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană! Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare