sâmbătă,24,iulie,2021
AcasăStiriNational si InternationalPolițiștii din Timiș au intrat în CAMPANIE: ”Votează LEGAL!”. Cât de mari...

Polițiștii din Timiș au intrat în CAMPANIE: ”Votează LEGAL!”. Cât de mari sunt amenzile și câți ani de pușcărie riști dacă o ”comiți” la alegeri VIDEO

Pentru asigurarea unui informări corespunzătoare a cetățenilor cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei electorale, Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat campania de prevenire și informare a cetăţenilor „Votează legal!”. Aceasta se derulează la nivel național pe tot parcursul procesului electoral.

În cadrul acestei campanii, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost realizate 40.000 de afişe cu mesajul campaniei, un spot tv, un spot radio şi mai multe bannere web. Materialele de promovare a campaniei au fost distribuite în toate unitățile subordonate Ministerului Afacerilor Interne care, prin natura atribuțiilor, pot informa un număr mare de cetățeni: secțiile de poliție, serviciile publice comunitare de evidență a populației, de eliberare a pașapoartelor, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Afișele vor fi postate și la toate secțiile de votare din țară, inclusiv în județul Timiș.

”Demersului nostru s-au alăturat posturi de televiziune și radio, publicații centrale și locale, cât și alte instituții publice sau private, astfel încât veți regăsi mesajele campaniei, atât în mass-media, cât și în spații publice, mijloace de transport în comun, gări și aeroporturi etc. Campania de prevenire și informare ”Votează legal!” se derulează inclusiv pe internet” ne-a informat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Timiș.

Polițiștii timișeni anunță că pentru sesizarea unei fapte care contravine legislației electorale, cei care asistă sau au cunoștințe despre astfel de fapte sunt invitați să apeleze la numărul unic de urgență 112!

Oamenii legii avertizează că, în conformitate cu prevederile noului Cod Penal, în funcție de abaterile cetățenilor în ceea ce privește infracțiunea electorală, cei care comit acest gen de fapte riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, dar și cu pedepse privative de libertate (închisoare) cuprinse între 6 luni și 7 ani. Vezi AICI cum sunt catalogate contravențiile și infracțiunile electorale.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
184CititoriConectați-vă
46,900AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente