Polițiștii din Timiș au o nouă misiune! Timp de o săptămână, ei lucrează în cadrul campaniei SPEED

- Advertisement -

În perioada 18-24 august 2014, Poliţia Română coordonează o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada 1 ianuarie-13 august 2014, comparativ cu perioada similară a anului 2013, relevă că 13 accidente (-5), soldate cu decesul a 7 persoane (-2) şi rănirea gravă a altor 10 (-3), au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

Astfel, timp de o săptămână, poliţiştii timişeni acţionează în cadrul campaniei preventive ”SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene), pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Poliţiştii folosesc toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Oamenii legii recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare