Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPolițiștii timișoreni au dat buzna în piețe. Au confiscat peste o tonă...

Polițiștii timișoreni au dat buzna în piețe. Au confiscat peste o tonă de legume și fructe

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În cursul dimineţii zilei de vineri, 25 iulie 2014, 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de cei de la rutieră, au acţionat pe raza municipiului Timişoara, efectuând controale la mai mulţi agenţi economici din pieţe în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, precum şi verificarea situaţiei contractuale a angajaţilor. De asemenea, s-a verificat respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri, fiind amplasate filtre rutiere.

Poliţiştii au controlat 37 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, care au ca obiect de activitate vânzarea de legume şi fructe en-gros şi en-detail, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, in condiţiile legii. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de oamenii legii se ridică la 85.000 de lei. Aceștia au mai ridicat în vederea confiscării 1.317 kg de legume şi fructe (450 kg de porumb, 120 kg de cartofi, 203 kg de varză, 100 kg de piersici, etc.), în valoare de peste 3.400 de lei.

S-a verificat, de asemenea, respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri, fiind amplasate filtre rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare