Crucea-de-neoane-Catedrala-Foto-Stefan-Both-Adevarul

Chiar dacă au trecut câteva luni de la ”dispariția” uneia dintre cele mai kitch-oase obiecte apărute cu mai mulți ani în urmă în apropierea Catedralei Mitropolitane din Timișoara, edilul-șef de pe Bega a decis să se ”laude” cu isprava sa abia acum, pe Facebook.

Nicolae Robu susține că a ajuns la un acord cu Mitropolia Banatului pentru a demola obiectul ridicat în fața Catedralei Mitropolitane. ”În fața superbei noastre Catedrale Mitropolitane, cu mulți ani în urmă, a fost amplasată o cumplit de kitsch-oasă cruce din neoane. Surprinzator, nimeni nu a protestat, deși, sunt convins, faptul a oripilat multă lume, de fapt pe oricine cu un minim bun gust. Ei bine, în urmă cu câteva luni, la inițiativa mea, obiectul a fost îndepărtat, în parteneriat, de Primărie și Mitropolie” a explicat Nicolae Robu, pe celebra rețea de socializare.

După cum îl taie capu’

Edilul se declară supărat pe faptul că unele persone, fie ele și din interiorul preoțimii, au decis, fără a consulta pe cineva ”în domeniu”, să ridice un astfel de obiect, fără nicio legătură cu identitatea Catedralei, chiar în Centrul orașului. ”Morala acestui demers trebuie să fie că simbolurile sfinte trebuie folosite sub anumite rigori, bisericesti și urbanistice deopotrivă și nu după cum îl taie capul pe oricine. Numai așa le arătăm cu adevărat respect și le protejăm de demonetizare” a adăugat Robu, în grupul său de Facebook, ”împreună pentru Timișoara”.

Foto:adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.