Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPROTEST pe străzile Timișoarei. Peste 6000 de oameni și-au manifestat solidaritatea față...

PROTEST pe străzile Timișoarei. Peste 6000 de oameni și-au manifestat solidaritatea față de victimele din clubul Colectiv

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce ieri 25.000 de oameni au protestat pe străzile Bucureștiului, a venit și rândul oamenilor din vestul țării, a timișorenilor și nu numai, care s-au strâns în centrul Timișoarei, în Piața Operei, pentru a-și manifesta solidaritatea atât pentru toate victimele sistemului deficitar care a condus România de la revoluție încoace, timp de 26 de ani, dar în special pentru cei de la clubul Colectiv, incident care a umplut paharul. Peste 6000 de oameni s-au adunat în capitala Banatului, în special studenți, care au venit înarmați cu fulare, steaguri și bannere cu mesaje de susținere a victimelor sau împotriva clasei politice.

„Timișoara, Timișoara!”„Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”„Vrem spitale, nu catedrale”, au fost doar câteva dintre multele lozinci scandate de protestatari și care au străpuns aerul rece, lăsat odată cu venirea serii. Mulțimea a început să crească în număr puțin după ora 18.00, atunci când, rând pe rând, sute de tineri soseau dinspre Complexul Studențesc, în fața balconului Operei din Timișoara, îmbrăcat cu un steag tricolor pe care scria „bunicii la război, părinții la revoluție, azi e rândul nostru!”. Joasa speță a politicienilor sau a acoliților acestora nu a putut să absenteze nici ieri seară, atunci când Beniamin Lup, inițiatorul mișcărilor de stradă a PNL-ului, a încercat să preia conducerea vocală a protestului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare