Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportRadu Birlica, administrator special la Poli Timisoara: Gasirea unui investitor privat este...

Radu Birlica, administrator special la Poli Timisoara: Gasirea unui investitor privat este obligatorie

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Aflat în insolvență, clubul Poli Timișoara are, începând de ieri, un administrator special. Pentru acest post a fost votat Radu Birlică, președintele din ultima perioadă a clubului alb-violet, cel care atrage atenția asupra faptului că reorganizarea prin insolvență trebuie să aibă ca rezultat final preluarea clubului de către un investitor privat.

Solicitarea de intrare în insolvență a clubului Poli Timișoara a fost acceptată de autoritățile juridice, iar începând de ieri, clubul are și un administrator special. Acesta este niemni altul decât președintele alb-violeților, Radu Birlică. ”Vreau să le mulțumesc celor care m-au votat în unanimitate pentru a prelua postul de administrator special. Îi asigur, pe această cale, că voi administra clubul în mod legal și cu bună știință pentru îndeplinirea obiectivului, adică reorganizarea și ieșirea din insolvență. Nu aș vrea să comentez mult pe tema absenței nemotivate a unui membru ONG (reprezentantul Consiliului Județean) de la Adunarea Generală”, a transmis președintele clubului bănățean.

Administratorul special a explicat că până la definitivarea tabelului preliminar, administratorul judiciar va trimite notificări tuturor creditorilor, cu termenele-limită pentru depunerea declarațiilor de creanță. ”Activitatea mea viitoare va fi aceea de a administra bunul mers al clubului în numele acționarilor, sub supravegherea administratorului judiciar, acesta din urmă verificând și avizând legalitatea documentelor”, a explicat Birlică, care a ținut să precizeze cu exactitate care a fost principalul scop al solicitării de intrare în insolvență: evitarea depunctărilor, care urmau să ”curgă”, dat fiind faptul că în momentul respectiv Poli Timișoara era în incapacitate de plată către terțe persoane. Un alt scop a fost și evitarea falimentului și, implicit, desființarea clubului.

Pentru a anula orice speculație vis-a-vis de dispariția clubului, Birlică a precizat că a ales calea legală de a reorganiza clubul prin insolvență. ”Instanța ne-a admis cererea și am trecut de o etapa importantă, alegerea administratorului special. Rezultatul final obligatoriu trebuie să fie găsirea unui investitor potent care să preia în întregime clubul și să-l scoată din insolvență. În niciun caz, acțiunile noastre nu au ca scop intrarea în faliment și, automat, desființarea”, a explicat noul administrator special.

Președintele alb-violeților s-a ”luat” și de jucători, cărora le-a transmis că nu mai acceptă jumătăți de măsură. ”În ceea ce privește partea sportivă, vreau să le atrag atenția jucătorilor, în mod public, că intrând în această etapă, ei trebuie să-și respecte blazonul și să depună toate eforturile pentru ca Poli Timișoara să se ridice și prin victoriile lor. Nu vom mai accepta jumătăți de măsură la prestațiile lor, având în vedere că toate salariile pe septembrie sunt plătite și facem eforturi lună de lună ca de-acum să le fie plătite salariile. Totodată, ne ocupăm de atragerea de noi fonduri, de noi sponsori pentru ca planul de reorganizare să aibă succes”, a mai adăugat Radu Birlică, administrator special al ”insolventei” Poli Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Decizie în forță! Giroceana merge spre insolvență și lasă Aquatim să mai aștepte după datoria de 2,5 miloane euro

Până la urmă, nici nu e de mirare că ”Giroceana” a ajuns în acest...

Retrogradata in Liga a III-a, Poli Timisoara este ”predata” de Nicolae Robu

Ajunsă în Liga a III-a și intrată în insolvență, echipa de fotbal Poli Timișoara...

Poli vrea puncte pe terenul liderului Ligii 2, Sportul Snagov. Rachita: Le stiu slabiciunile

Ocupanta ultimului loc în clasamentul Ligii 2, Poli Timișoara vrea sa scoata cat mai...