RCM MVT era să-şi strice sărbătoarea

0
878

În penultima etapă a campionatului, băieţii de la RCM MVT aveau nevoie de un egal în partida cu RCJ Farul Constanţa pentru a-şi adjudeca înainte de derby-ul de la Baia Mare, biletele pentru o semifinală acasă.

Meciul a început tare, pe o vreme morocănoasă, cele două echipe angrenându-se într-un joc pe alocuri dur, dar plăcut ochiului. Primii care au marcat au fost constănţenii care au dus scorul la 3-0 dintr-o lovitură liberă transformată de Dumond. Era momentul în care timişorenii au sunat adunarea şi au întors scorul prin două eseuri, din care unul transformat de Calafeteanu. Marcatorii Timişoarei au fost Lemnaru şi Turashvili. Scorul pauzei a fost 15-6 după ce Calafeteanu şi Dumond au mai adus câte trei puncte echipelor lor.

Cu gândul la sărbătoarea de după meci şi cu Fergu accidentat, timişorenii au jucat foarte slab în repriza secundă. după o oră de joc constănţenii au dus scorul la 16-15 pentru ei, cele 10 puncte venind în urma unui eseu marcat de De La Harpe şi Dumond care a transformat eseul şi a mai marcat trei puncte dintr-o liberă. La 16-15 Calafeteanu ratează o lovitură liberă de la 40 de metri şi pe contraatac marinarii puteau să mia înscrie un eseu, însă apărarea şi-a făcut datoria.

Victoria putea să fie a Constanţei, dacă la ultima fază timişorenii nu marcau eseul izbăvitor. Interesant este că deşi trei puncte le erau necesare pentru victorie, rugbyştii timişoreni au jucat la mână ultima lovitură liberă din 22-ul constănţean, deoarece credeau că scorul este de 19-15 pentru oaspeţi. Până la urmă totul s-a încheiat cu bine şi timişorenii şi-au adjudecat şi matematic unul din primele două locuri ale clasamentului, după 22-16 cu Farul.

„Ştiam că va fi un meci dificil, data trecută când am jucat împotriva lor, data trecută i-am învins pe terenul lor şi ei au venit foarte motivaţi să câştige. Nu ne-a fost uşor să îi înfrângem. Echipa mea a arătat caracter pe final, am punctat la ultima fază de joc. Jucătorii s-au pregătit foarte mult pentru acest joc. Cel mai important este că acum aveam semifinala acasă şi trebuie să profităm de avantajul terenului propriu.” Chester Williams, antrenor RCM MVT Timişoara.

Ziua de rugby a continuat cu un meci al veteranilor echipei şi un concert Mircea Baniciu Band în cinstea campionilor din 1972. Sâmbăta viitoare RCM se va deplasa la Baia Mare, unde va da piept cu campioana en-titre pentru stabilirea ordinii finale a clasamentului superligii, înainte de semifinale.

O.T.

 

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.